Romanii cu bugete peste medie nu mai vor revelioane clasice la Sinaia sau Poiana Brasov, ci se indreapta tot mai des spre vacante exotice, in destinatii precum Thailanda, Caraibe, Dubai, Kenia. Sumele pe care acestia le platesc pentru vacante depasesc in multe cazuri 1.000 euro, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Corina Pacuraru, manager general Perfect Tour.
"Romanii au inceput sa diversifice cererea si din ce in ce mai multi cauta altceva decat vacantele cu charter. Spectaculoase sunt vacante precum excursia la Polul Nord, care a costa 30.000 euro, insa avem tot mai multe cereri pentru destinatii exotice, care nu sunt neaparat scumpe", a spus Corina Pacuraru (foto).

Ea a explicat ca un produs considerat pana de curand de lux, croazierele, sunt din ce in ce mai populare in randul romanilor, iar costurile sunt destul de accesibile.

"Sunt perioade in an cu promotii la croaziere, cand preturile incep de la 150 euro de persoana pentru sapte nopti, cu mese incluse. In timp ce o vacanta clasica in Turcia, de exemplu, la cinci stele, ajunge la 1.000 de euro de persoana, o croziera in perioadele de sezon o poti achizitiona si cu 700-800 euro", a mai spus Pacuraru.

Revelion exotic

Pentru Revelion romanii si-au facut rezervari inca din primavara si au preferat in special destinatiile exotice, alaturi de vacante la hoteluri de lux in statiuni montane.

"Nu mai sunt zboruri pe Thailanda, nici pentru Caraibe, si se cauta mult si Dubai si Kenia. Nici la hotelurile scumpe din statiunile montane ale Austriei nu mai sunt locuri. Romanii au inceput sa rezerve din timp, pentru ca au realizat ca un pachet early booking ii ajuta sa faca economii cu 20-30%", a explicat ea.

De asemenea, intre destinatiile la mare cautare de anul acesta s-au numarat si Cambodgia si Peru.

Astfel, romanii au cheltuit in medie 1.000 euro de persoana pentru vacanta de revelion.

Romanii nu se uita la bani cand vor lux

Sunt si romani pentru luxul nu are pret si sunt dispusi sa dea multe mii de euro pentru o vacanta reusita.

Pentru ei, agentiile de turism pun la dispozitie zboruri la clasa business, unde biletul intr-o destinatie indepartata poate depasi 3.500 euro, hoteluri exclusiviste din lanturi de lux, transferuri cu elicopterul sau limuzina si excursii individuale.

O vacanta de lux unde pot sa vada balenele sau sa inoate cu delfinii intr-o destinatie exotica depaseste de multe ori 5.000 euro.

"Cand vine vorba de vacante de lux dam frau liber imaginatiei, in functie de dorintele turistului. Am avut cereri interesante, printre care se numara Insula Atlantis Paradise din Bahamas", a spus Pacuraru.

Business pe plus

Pe langa segmentul leisure (timp liber), Perfect Tour pune accentul si pe turismul corporate, care va reprezenta in 2012 jumatate din cfra de afaceri.

Astfel, pentru acest an, Pacuraru estimeaza ca va inregistra un plus de 30% al cifrei de afaceri, dupa ce in 2011 Perfect Tour a rulat afaceri de 22,25 milioane euro.

"Pe segmentul de turism individual simtim o scadere in aceasta perioada a anului, fiind mai putine cereri decat in 2011, insa cifra de afaceri va fi suplinita pe partea de corporate, care a mers bine tot anul. La noua luni am avut un avans de 25-30% si am inregistrat afaceri de 20 milioane de euro, iar avansul va fi mentinut tot anul", a explicat ea.

Compania are in portofoliu circa 100 de companii.

Pacuraru a spus ca si 2013 va fi un an bun, agentia avand deja o serie de contracte incheiate cu companii care vor debuta din prima zi a anului viitor. Perfect Tour furnizeaza companiilor bilete de avion, cazare si organizare de evenimente (congrese, targuri).

"Anul viitor promitem sa rasturnam topul agentiilor de turism, care a fost foarte greu de modificat datorita consolidarii grupului Happy Tour. Acum insa, dupa o licitatie de un an de zile, am reusit sa luam un client de mai multe milioane de euro pe segmentul corporate si asta implicit duce la o rasturnare", a mai spus Pacuraru.

Perfect Tour a fost infiintata in 2004 si se afla in top 3 agentii de turism din Romania, dupa cifra de afaceri. Compania are filiale in Romania, Repuplica Moldova, Statele Unite ale Americii, Ucraina si Bulgaria.


Sursa foto: caribbeanescapesrealty.com

Citeste si articolul TOP: Cele mai profitabile agentii de turism





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri