"Nu avem curse anulate, sunt doar cateva situatii ivite din cauza conditiilor meteo nefavorabile", a spus Valentin Iordache.

El a precizat ca o cursa de la Oradea nu a mai ajuns miercuri dimineata pe Aeroportul Otopeni intrucat aeronava care trebuia sa ajunga marti seara acolo a fost dirijata spre Timisoara, de unde va reveni in Bucuresti fara pasageri. Pasagerii de la Oradea vor fi adusi la Bucuresti cu o alta aeronava.

O cursa de la Iasi care urma sa ajunga in Capitala la ora 7.10 nu a mai decolat intrucat s-a constatat o defectiune la un senzor al aparatului de zbor. Pasagerii au fost coborati din aeronava si ar putea pleca spre Bucuresti cu urmatoarea cursa.

Citeste si:

Iordache a precizat ca se fac opertiuni de degivrare pe toate aeroporturile, acestea fiind motivul pentru care zborurile au intarzieri atat la decolare cat si la aterizare.

"Plecand cu oarecare intarziere, desigur ca ajung cu intarziere la destinatie, chiar daca de multe ori pe durata zborului se recupereaza din timp", a spus Iordache.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova sunt pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol.