Agentia de turism Paralela 45, condusa de Alin Burcea, a inregistrat anul trecut vanzari in crestere cu 8%, iar pentru 2013 estimarile sunt, de asemenea, optimiste, potrivit datelor furnizate wall-street.ro.
Operatorul de turism a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 6,47 milioane de euro si un profit de 413.400 euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

"In anul 2012 vanzarile companiei au crescut usor, cu 8%. Suntem pe crestere, nu spectaculoasa, dar crestere. Cheltuielile insa au crescut foarte mult si ma refer aici la chirii, telefoane, lumina, caldura, impozite. Am stat in permanenta in stare de alerta, am verificat cate locuri au mai ramas pe cursele charter pe diverse destinatii, am facut oferte speciale, last minute etc. Am crescut mult pe online si am diversificat destinatiile, rutele circuitelor ", a declarat Alin Burcea pentru wall-street.ro.

Ce destinatii au preferat romanii

Romanii au crescut "usor" bugetele pentru vacante anul trecut, potrivit lui Burcea, si au preferat in general hotelurile de patru si cinci stele cu sistem all inclusive.

"Antalia conduce topul datorita serviciilor foarte bune, printre care facilitati multe si hoteluri noi, moderne si luxoase. Pe urmatoarele locuri se afla insulele grecesti Creta si Rodos, care si-au mai diversificat serviciile si facilitatile. De asemenea, am vandut Bulgaria, in special Albena si Nisipurile de Aur, statiuni care au sistem all inclusive, asa cum ii place romanului", a adaugat Burcea.

Totodata, romanii si-au facut vacantele anul trecut cu precadere si in Spania si Portugalia.

Burcea a mai spus ca in 2012, spre deosebire de alti ani, romanii s-au indreptat si catre Rusia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Tarile Baltice sau catre destinatii exotice, precum Maldive, Madagascar, Republica Dominicana, Cancun, Jamaica, Bali.

In ceea ce priveste destinatiile interne, turistii romani au ales in special litoralul romanesc (statiunile Mamaia si Neptun), Valea Prahovei , Baile Felix, Vatra Dornei, Bucovina, Balvanyos si Covasna.

Estimare optimista pentru 2013

Asemenea anului anterior, Burcea estimeaza ca vanzarile Paralela 45 vor creste si in 2013.

"Desi situatia nu este tocmai «roz» din punct de vedere economic nici in Romania, nici in Europa, noi speram intr-o crestere", a explicat Burcea.

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in anul 1990.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri