Mii de turisti se afla in acest week-end in statiunile de pe Valea Prahovei, conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna fiind foarte bune, astfel ca oamenii asteapta zeci de minute la instalatiile de transport pe cablu.

Peste 7.000 de turisti se afla pe partiile din statiunile Sinaia, Busteni si Azuga, unde stratul de zapada este cuprins intre o jumatate de metru si un metru, iar conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt foarte bune, scrie Mediafax.

Cea mai cautata statiune este si in acest week-end Sinaia, aceasta fiind singura de pe Valea Prahovei care are partii destinate schiorilor experimentati. Este vorba despre partiile de mare altitudine din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine in Bucegi. Aproximativ 3.000 de turisti se afla pe aceste partii, dar si pe Partia Noua, amenajata sub traseul telegondolei care urca din Sinaia pana la Cota 1.400 din Masivul Bucegi.

In statiunea Busteni, aproximativ 2.000 de turisti se afla pe partiile Kalinderu I si II, dar si in parcul de distractii amenajat la baza domeniului schiabil Kalinderu. Pe partiile Kalinderu, stratul de zapada masoara aproape jumatate de metru, conform administratorilor domeniului schiabil.

Si in statiunea Azuga, aproximativ 2.000 de turisti se afla pe partiile Sorica si Cazacu.

In toate cele trei statiuni, schiorii sau cei care practica snowboard-ul asteapta zeci de minute la instalatiile de transport pe cablu - telegondola, telescaun, teleschi, baby schi, iar parcarile din jurul domeniilor schiabile sau de la baza instalatiilor de transport pe cablu sunt supraaglomerate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Record de turisti in Poiana Brasov. Ce urmeaza?