Cum au reactionat investitorii din turism la propunerea impozitului forfetar

Operatorii din industria ospitalitatii sunt de acord cu introducerea impozitului forfetar, insa sustin ca acesta trebuie aplicat dupa o reteta bine gandita, in urma consultarilor cu mediul privat, scrie Adevarul.

Introducerea impozitului forfetar, aflata acum in analiza autoritatilor, va viza, daca va ajunge sa fie aplicata, doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de infrumusetare sau spalatorii auto, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri.

Ea a adaugat ca acest impozit, perceput ca procent din cifra de afaceri, va putea fi aplicat din semestrul al doilea, daca studiul privind impactul va fi finalizat in primul trimestru, va fi diferentiat pe sectoare si nu va fi perceput firmelor cu afaceri foarte mici.

Reactiile din partea celor vizati de acest impozit nu au intarziat sa apara. Operatorii din turism sustin ca impozitul forfetar ar pune pe picior de egalitate toate unitatile din aceasta industrie, insa se arata indignati de lipsa consultarilor autoritatilor cu mediul privat. Ei se tem ca o schema de impozitare facuta dupa ureche le-ar putea ruina afacerile.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri