Parlamentarii care nu detin case in Bucuresti ar putea fi nevoiti sa isi caute cazare la hotelurile cu cel mult trei stele sau sa isi inchirieze un apartament, in contextul in care alocatia pentru cazare va fi redusa de la 7.500 lei la 4.000 lei. Afla ce alternative le ofera hotelierii din Bucuresti.

Liderul deputatilor PNL, Dan Radu Rusanu, a declarat ca parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obtinuti in baza unei declaratii pe propria raspundere ca nu detin locuinte in Capitala, urmand ca fiecare dintre acestia sa opteze pentru forma de cazare.

El a sustinut, la finalul discutiilor care au avut loc la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca reducerea privind cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei, conform Mediafax.

Asadar, parlamentarii obisnuiti cu hotelurile de cinci stele, precum Radisson Blu, vor trebui sa se uite si catre hotelurile mai slab cotate.

Ce spun hotelierii

"Nu cred ca parlamentarii vor gasi cazare la hotelurile de patru stele, in special la cele din lanturi hoteliere sau dintre cele noi. Cel mai probabil vor gasi la trei stele. La noi cazarea pentru termen lung costa in jur de 65 euro pe noapte, deci in niciun caz nu ar putea fi cazati",a declarat pentru wall-street.ro Gratiela Badicu, director general al Le Boutique Hotel Moxa, unitate de cazare de patru stele.

De aceeasi parere este si Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, care conduce hotelul Stil de patru stele din Bucuresti.

"Este foarte putin. 30 de euro camera single nu cred ca gaseste cineva in Bucuresti la patru stele. Minim ar fi 190-200 lei, pe termen lung, la stele", a spus Alin Burcea.

Ion Antonescu, omul de afaceri care detine agentia de turism Marshal Turism, hotelul Marshal (3 stele) si Hotel Marshal Garden (5 stele) crede ca la aceasta suma parlamentarii ar putea fi cazati fie in hotelurile de patru cu peste 150 de camere, care obtin astfel sume importante datorita volumului sau in hotelurile care lucreaza "la negru".

"Eu nu i-as putea caza in hotelurile pe care le detin pentru ca nu mi-as acoperi cheltuielile cu serviciile, 4.000 de lei fiind o suma foarte mica pentru o luna. Ar insemna mai mult sa fac munca patriotica. Acest lucru si l-ar permite hotelierii care nu isi platesc toate taxele la stat. Cred ca parlamentarii se pot caza cu aceasta suma la hoteluri de doua sau trei stele, nu mai mult", a precizat Ion Antonescu.

Ioan David, directorul general al retelei de hoteluri cotate la trei stele Ibis Romania, a declarat ca poate veni cu o oferta de cazare care sa nu depaseasca suma de 4.000 lei.

"Ibis Romania are deja o oferta longstay, valabila pentru sederile de 30 de zile consecutive – pretul in aceste condititii este de 1500 euro/ luna in cele 2 hoteluri Ibis din Bucuresti. In ce priveste cazarile parlamentarilor, avand in vedere ca este vorba de o perioada indelungata de cazare, putem asigura o oferta care sa se incadreze in limitele bugetare de 4000 de lei pe luna", a declarat Ioan David, care conduce reteaua formata din patru hoteluri, dintre care doua in Bucuresti, unul in apropierea Garii de Nord/ Piata Victoriei (Ibis Nord), iar celalalt chiar langa Parlament (Ibis Parlament).

wall-street.ro a contactat si alte hotelurile importante din Bucuresti, de peste trei stele. Dintre acestea, majoritatea au oferte pentru cazare indelungata care depasesc cu mult suma de care vor dispune parlamentarii.

Astfel, intre putinele oferte pe care le-am gasit sub suma de 4.000 lei pe luna se numara hotelul Caro, unde cazare pentru o luna costa 773 euro (circa 3.400 lei) si la Bucharest Comfort Suites la circa 4.200 lei.

In urma declaratiei lui Dan Radu Rusanu, membrii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) care detin unitati de cazare din Bucuresti au anuntat ca au capacitatea de a asigura cazarea pentru toti parlamentarii, la tarife de 4.000 lei pe luna sau chiar mai putin, la conditii de 4 stele.

"In urma informatiilor din presa, potrivit carora parlamentarilor li s-a redus alocatia pentru cazare la 4.000 lei pe luna, aducem la cunostinta opiniei publice ca Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc - prin membrii sai, detinatori de unitati de cazare din Bucuresti - are capacitatea de a asigura cazarea pentru toti parlamentarii la tarife de 4.000 lei pe luna sau chiar mai putin, la conditii de patru stele", se arata intr-un comunicat al FPTR.

La aceste tarife, parlamentarii vor avea toate facilitatile unei structuri de patru stele, precum mic dejun, televizor, aer conditionat, parcare si internet, potrivit sursei citate.

"Facem aceasta precizare, in masura in care membrii FPTR si-au aratat disponibilitatea de a rezolva aceasta problema in conditiile de tarif impuse. Asteptam sa fim contactati de reprezentantii Parlamentului pentru a solutiona aceasta problema", se mai spune in comunicat.

Si locuinta cu chirie este o varianta

De asemenea, o optiune deloc de neglijat pentru parlamentari este inchirierea unui apartament in Bucuresti, mai ales in conditiile in care chiriile apartamentelor din Bucuresti au intrat in 2013 cu preturi mai mici, cele mai mari scaderi fiind la unitatile cu 4 camere, potrivit Anunturiparticulari.ro.

Astfel, cu cei circa 900 de euro pe care ii vor avea la dispozitie parlamentarii vor avea de unde alege o locuinta in Bucuresti.

Plenul celor doua Camere ale Parlamentului se va intruni luni pentru a modifica Statutul senatorilor si deputatilor, astfel incat sa poata fi operate economiile bugetare.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Ștefan Mandachi îi provoacă pe hotelieri să ofere gratis camere pentru medici
Setari Cookie-uri