The Guardian a publicat o lista a celor mai frumoase destinatii turistice din Romania realizata pe baza opiniilor cititorilor cotidianului britanic, in top, dominat de complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fiind incluse, printre altele, orasele Sibiu, Sighisoara, dar si Bucuresti, conform Mediafax.
The Guardian scrie ca satele sasesti din Transilvania sunt binecunoscute ca destinatii turistice, dar mai sunt multe locuri de vizitat in Romania, "una dintre cele mai fascinante tari din Europa".

Pe primul loc in preferintele cititorilor The Guardian s-a situat complexul arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa (judetul Hunedoara), fosta capitala a Daciei romane, situata la o distanta de 40 de kilometri de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei.

Tot in Transilvania, publicatia britanica recomanda turistilor sa admire operele de arta din Muzeul Brukenthal (foto 2), dar si Piata Mare din Sibiu, vorbind si despre Podul Minciunilor - cel mai vechi pod din fonta aflat in serviciu in Romania.

In aceeasi regiune istorica a Romaniei, The Guardian le recomanda cititorilor satele sasesti de pe Tarnava Mare - Biertan, Richis, cu bisericile fortificate, manastiri si un "tangibil simt al trecutului", Targul de Craciun din Sibiu, care are loc in Piata Mare a orasului, Sighisoara, Rezervatia de ursi de la Zarnesti (Liberty Bear), satul Viscri (foto 3), din judetul Brasov, singura asezare de acest tip din Romania care figureaza pe lista patrimoniului UNESCO, publicatia recomandand pensiunea detinuta de printul Charles al Marii Britanii -, localitatea Campu Cetatii (in maghiara Vármezõ) din judetul Mures, statiunea Valea Verde, de langa Sighisoara, satul Cisnadioara din Sibiu.

In topul The Guardian mai este inclus Bucurestiul, unde un cititor a recomandat clubul Contele Dracula, dar si Timisoara, despre care se spune ca este supranumita si "mica Viena" si ca a fost locul unde "s-a nascut" revolutia din 1989, statiunile de la Marea Neagra, precum si Maramuresul, cu Sighetu Marmatiei, Cimitirul vesel si Inchisoarea Sighet.

Cititorii publicatiei The Guardian recomanda nu numai locuri de vizitat, ci si locuri de cazare de care au fost impresionati, pentru care ofera si tarife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri