Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa si Bologna "pana se lamuresc cauzele incidentului" produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, precizand ca pilotii aeronavei erau romani si au fost raniti usor, scrie Mediafax.
Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat ca doua aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) si ca una dintre ele a fost avariata in incidentul de sambata seara, cand un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma si a iesit de pe pista.

El a precizat ca decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile intre cele doua orase italiene a fost luata "la presiunile sindicatelor" si cel mai probabil va dura cateva zile "pana se lamuresc cauzele incidentului".

"Este o informatie care creaza confuzie, cea privind anularea zborurilor dintre Pisa si Bologna. Este vorba despre operarea celor doua aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemultumite ca am castigat aceasta licitatie. Practic o aeronava a mai ramas pe aceasta ruta, deoarece a doua a fost avariata in urma incidentului. Cei de la Alitalia au anuntat ca vor sa vada cauza accidentului, pentru a decide mai departe, decizia de suspendare fiind luata mai mult pentru a linisti spiritele. Probabil ca zborurile vor fi suspendate una-doua zile, pana se lamuresc cauzele incidentului", a declarat Petrov.

Intrebat daca pilotii aeronavei implicate in incidentul de la Roma sunt romani, Nicolae Petrov a confirmat ca acestia sunt romani si ca au suferit leziuni usoare.

"Pilotii aeronavei implicate in acel incident sunt romani, sunt in regula, au avut doar cateva lovituri minore", a declarat Petrov.

Ulterior, Nicolae Petrov a precizat, intr-un comunicat de presa, ca "operarea regulata Carpatair in si dinspre Italia se desfasoara normal", exceptie facand zborurile intre Roma- Pisa si Roma-Bologna.

Trei persoane au fost ranite si spitalizate sambata seara, dupa ce un avion cu 46 de pasageri si patru membri ai echipajului, apartinand companiei romanesti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aroportul Roma-Fiumicino, potrivit AFP.

O femeie de 30 de ani, membra a echipajului roman, a fost ranita mai grav, suferind traumatisme la coloana vertebrala, fara ca viata sa ii fie pusa in pericol. De asemenea, o alta persoana ranita a acuzat probleme la bazin.

Mai multe anchete au fost lansate de catre Agentia Nationala italiana pentru Securitatea Zborurilor, compania Alitalia si Parchetul din Civitavecchia, pentru a stabili circumstantele accidentului. Anchetatorii iau in calcul, potrivit primelor verificari, doua ipoteze: conditiile meteorologice nefavorabile - rafale puternice de vant si ploaia - care au ingreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.

Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair si Alitalia este foarte controversat, in ultimele luni, in urma mai multor incidente.

Carpatair a castigat, in februarie 2012, o licitatie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu doua avioane de tip ATR 72-500 de cate 70 de locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri