Eximtur a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de peste 34 milioane de euro si un profit de 470.000 euro, dupa ce in anul anterior compania a rulat afaceri de 31,9 milioane de euro si a castigat 467.000 euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Cum este impartita cifra totala de afaceri a companiei:

- activitatea de business travel si rezervare/vanzare bilete de avion a reprezentat 53%, respectiv peste 18 milioane euro;
- vanzarile de servicii turistice in strainatate au reprezentat 29% (10 milioane euro);
- vanzarile de servicii turistice in Romania au reprezentat circa 18%(peste 6 milioane euro).

Tot in 2012, Eximtur a inregistrat circa 70.000 de clienti pentru servicii de business travel si bilete de avion, circa 27.000 de turisti pentru destinatii externe si peste 55.000 de turisti pentru destinatii in Romania.

Lucia Morariu a adaugat ca in 2012 agentia pe care o conduce a inregistrat o crestere de 30% a vanzarilor pentru destinatiile interne, 9% a destinatiilor externe, iar activitatea de business travel si rezervare bilete de avion a avut un avans de 13%.

“Cresterea sectorului turism intern este in accord cu cresterea generala de interes pentru destinatii interne inregistrata la nivelul intregii tari, datorata in special conditiilor excelente de vreme calda si chiar caniculara, precum si finalizarii acceselor catre litoral. Avansul scazut al destinatiilor externe a fost generat de diminuarea interesului pentru tari precum Egipt sau Tunisia, pe fondul problemelor politice. In ceea ce priveste partea de corporate, anul electoral a determinat o oarecare prudenta din partea companiilor client in a-si creste in mod esential bugetele de calatorie”, a explicat Lucia Morariu.

Unde au mers romanii in 2012