J'Info Tours, unul din principalii touroperatori de pe piata, detinut de familia Pavel, estimeaza afaceri in crestere cu 10% in acest an comparativ cu 2012, avans generat de cresterea numarului de vacante vandute, precum si de stimulentele acordate de companii angajatilor, a declarat Carmen Pavel intr-un interviu acordat wall-street.ro.
Agentiile de turism J`Info Tours au inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de circa 9 milioane de euro, dupa un avans de pana in 10% fata de anul anterior.

Datele rezulta din informatiile publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Inceput de an promitator: mii de euro pe vacante

Carmen Pavel spune ca anul 2013 a inceput bine pentru compania J`Info Tours, cu vanzari atat pe zona de leisure, cat si pe corporate.

"In primul trimestru din 2013 se observa o oarecare crestere, de 8-9%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Am avut mai multe sejuri acordate sub forma de incentive-uri de catre companii angajatilor, precum si mai multe excursii pe zona de leisure. Mai mult, in acest prim trimestru nu am mai simtit sezonalitatea, adica acea pauza care era dupa sarbatorile de iarna, ci din ianuarie vanzarile au mers bine", a spus Carmen Pavel.

Astfel, agentia a vandut peste 50 de circuite de 18 zile in America de Sud, la un pret de 4.500 de euro de persoana, incentive-uri de 3.500 de euro in Brazilia si excursii in Dubai care incep de la 1.500 de euro de persoana.

"Turistii au mers mai mult pe vacantele exotice si au preferat sa investeasca o suma de bani intr-un produs de buna calitate, in loc sa arunce sume maruntele pe tot felul de produse iluzorii", a explicat Pavel.

Ea a adaugat ca cei care isi permit sa dea cateva mii de euro pentru o vacanta nu sunt neaparat din randul milionarilor din Romania, insa recunoaste ca este vorba despre persoane cu bugete peste medie.

"Am vandut chiar si vacante de 6.000-7.000 euro, in care turistii au facut o combinatie intre Coasta de Vest a SUA si Tahiti. Cei care isi permit aceste vacante nu sunt neaparat din randul celor care intra in topurile 100 sau 500 ale oamenilor bogati, sunt oameni cu venituri peste medie. In acest an, Nu prea i-am ami auzit pe cumparatori ca vor sa isi cumpere o masina sau sa investeasca in case. Probabil ca este o perioada in care romanii aleg sa investeasca mai mult in ei", a mentionat sefa J`Info Tours.

Estimari optimiste pentru 2013

Carmen Pavel estimeaza ca businessul companiei ar putea creste realist cu 10% in acest an.

"Daca nu va mai veni vreun nor de cenusa, uragane sau razboaie interne care sa afecteze destinatii importante de turism, cred ca se va preconiza o crestere de 15-16% pentru zona de leisure, pentru ca mai multi romani vor merge in vacante. Pentru partea de business travel depinde de cate companii reusim sa integram in 2013, integrari care depind de o serie de negocieri. Realist, cifra de afaceri pe compania va creste cu circa 10-12%", a adaugat Pavel.

J`Info Tours lucreaza in prezent cu 48 de companii si isi propune sa mai adauge in portofoliu alte 8.

Potrivit acesteia, pe langa vacantele si circuitele exotice, compania vine si sejururi cu chartere in Antalya, Creta, Rhodos, Spania, Tunisia, Italia si insule, precum si in Portugalia.

J'Info Tours, firma creata de Carmen si Aurel Pavel in mai 1990, are in prezent trei agentii in Bucuresti, Brasov si Constanta si 68 de angajati.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri