Grapini vrea mai multi turisti din India

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat ca vrea sa atraga in Romania mai multi turisti din India si din alte state asiatice, in conditiile in care in fiecare an 50 de milioane de indieni isi petrec vacantele in Europa.

"M-am intors din India si am avut o intalnire cu ministrul Turismului din India. Sigur ca ma intorc foarte motivata sa vedem ce putem face sa atragem turisti din India, din China, din Japonia, pentru ca, iata, 50 de milioane de indieni pleaca in Europa pentru turism in fiecare an, Intrebarea este cati vin in Romania? Aici trebuie sa mergem si spre alte tari. Spre Rusia, spre Japonia, spre China, acolo unde sunt oameni cu bani si care vor veni sa vada lucrurile specifice", a spus Grapini (foto) dupa o conferinta de presa, relateaza Mediafax.

Ea a aratat ca tinta ministerului este promovarea turismului balnear, cultural, dar si a produselor specifice locale.

"Maine in sedinta de Guvern vom avea un memorandum in care am incheiat un parteneriat pentru turismul in sanatate. De asemenea, vrem sa promovam turismul cultural, am incheiat cu Ministrul Culturii un parteneriat. Aici putem sa atragem turisti daca facem un circuit al castelelor, al cetatilor, lucruri care se gasesc doar in Romania. Vrem sa reluam drumul vinului pentru ca putem sa promovam Romania si prin produsele specifice", a afirmat Grapini.

Ministrul pentru turism a adaugat ca fiecare componenta va fi promovata sub un brand sectorial, dar tot sub umbrela brandului turistic actual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri