Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat ca a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al statiunii Mamaia, precizand ca dupa ce acesta va fi aprobat pot incepe investitiile in zona, estimate la aproximativ 55 de milioane de euro.

"Am primit avizul de la Cultura", a spus Radu Mazare.

Intrebat de jurnalisti daca stie cand a fost schimbat din functie secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul statiunii, Mazare a raspuns: "Nu pot sa va spun cand l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine ma interesa sa pot sa construiesc. Nu vezi ca nu mai avem unde sa punem turistii astia?", scrie Mediafax.

El a mentionat ca nu stie cine a semnat avizul si a precizat ca acesta contine "cateva atentionari nesemnificative".

"Nu m-am uitat pe el, mi-au spus cei de la Primarie, eu eram cu filmarile. Mi-au zis ca a venit dupa-amiaza avizul de la Ministerul Culturii cu doua-trei mici atentionari nesemnificative", a mai afirmat primarul Constantei.

Radu Mazare a spus ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local va fi aprobat PUZ-ul statiunii Mamaia, apoi pot incepe investitiile estimate, de acesta, la 55 de milioane de euro.

"Se da drumul la PUZ ca sa putem construi sa avem unde sa cazam turittii, nu vezi ca nu mai avem unde sa-i punem? Investitiile pe fonduri europene in Mamaia sunt in jur de 25 de milioane de euro si investitii private mai sunt de vreo 30 de milioane si incep din toamna", a mai spus Radu Mazare.
Primarul Constantei era nemultumit de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirma ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema. Edilul mai spunea ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Ulterior, marti, primarul Radu Mazare anunta ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie sa-l primeasca de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia si a primit asigurari ca lucrurile vor fi rezolvate.

"Am discutat si mi-a zis: «te-ai apucat si tu sa spui ziaristilor». Pai m-am apucat, ca daca muncesc de atata vreme si stau de trei luni de zile dupa un aviz.. Am inteles ca saptamana asta care vine o sa-l rezolve si o sa-l rezolve si pe cel care le-a franat. «Nea frana», Angelescu de la Ministerul Culturii, cred ca e secretar de stat. Premierul a spus ca se va ocupa personal de aceasta problema", declara, marti, Radu Mazare, dupa sedinta Consiliului Local.

El mentiona ca acea persoana s-ar fi opus acordarii avizului pentru PUZ-ul statiunii Mamaia pentru ca este impotriva realizarii parcarilor etajate, a pasarelelor pietonale si impotriva taierii copacilor din Mamaia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si