"Am primit avizul de la Cultura", a spus Radu Mazare.

Intrebat de jurnalisti daca stie cand a fost schimbat din functie secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul statiunii, Mazare a raspuns: "Nu pot sa va spun cand l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine ma interesa sa pot sa construiesc. Nu vezi ca nu mai avem unde sa punem turistii astia?", scrie Mediafax.

El a mentionat ca nu stie cine a semnat avizul si a precizat ca acesta contine "cateva atentionari nesemnificative".

"Nu m-am uitat pe el, mi-au spus cei de la Primarie, eu eram cu filmarile. Mi-au zis ca a venit dupa-amiaza avizul de la Ministerul Culturii cu doua-trei mici atentionari nesemnificative", a mai afirmat primarul Constantei.

Radu Mazare a spus ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local va fi aprobat PUZ-ul statiunii Mamaia, apoi pot incepe investitiile estimate, de acesta, la 55 de milioane de euro.

Citeste si:

"Se da drumul la PUZ ca sa putem construi sa avem unde sa cazam turittii, nu vezi ca nu mai avem unde sa-i punem? Investitiile pe fonduri europene in Mamaia sunt in jur de 25 de milioane de euro si investitii private mai sunt de vreo 30 de milioane si incep din toamna", a mai spus Radu Mazare.
Primarul Constantei era nemultumit de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirma ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema. Edilul mai spunea ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Ulterior, marti, primarul Radu Mazare anunta ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie sa-l primeasca de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia si a primit asigurari ca lucrurile vor fi rezolvate.

"Am discutat si mi-a zis: «te-ai apucat si tu sa spui ziaristilor». Pai m-am apucat, ca daca muncesc de atata vreme si stau de trei luni de zile dupa un aviz.. Am inteles ca saptamana asta care vine o sa-l rezolve si o sa-l rezolve si pe cel care le-a franat. «Nea frana», Angelescu de la Ministerul Culturii, cred ca e secretar de stat. Premierul a spus ca se va ocupa personal de aceasta problema", declara, marti, Radu Mazare, dupa sedinta Consiliului Local.

El mentiona ca acea persoana s-ar fi opus acordarii avizului pentru PUZ-ul statiunii Mamaia pentru ca este impotriva realizarii parcarilor etajate, a pasarelelor pietonale si impotriva taierii copacilor din Mamaia.