21 Mai 2013

CE sta cu ochii pe plaja Sulina. O firma privata construieste ilegal



Suspendarea infringementul impus Romaniei de Comisia Europeana (CE) din cauza “amenajarii plajei din Sulina” va fi rediscutata saptamana aceasta, in timpul unei intalniri organizate de Ministerul Afacerilor Europene (MAE), scrie Jurnalul National.

Proiectul de amenajare a plajei Sulina a fost realizat de Consiliul Judetean Tulcea si a fost finantat de Ministerul Turismului, cu sprijinul ministrului Elena Udrea. Consiliul Judetean Tulcea avea proiecte marete pentru care obtinuse si finantare de la ministerul condus de Elena Udrea. Udrea considera prioritare proiectele pentru “Amenajare plajei Sulina”, Miniport Sfantu Gheorghe, Miniport Murighiol si Miniport Enisala (Surichiol). Valoarea celor patru proiecte se ridica in 2009 la 105.278.450 lei.

Proiectul a fost contestat de organizatiile nonguvernamentale care au sesizat Comisia Europeana in legatura cu faptul ca in Romania este incalcata legislatia europeana de protectie a mediului, prin constructia unor cladiri fiind distruse anumite plante aflate pe lista rosie de protectie. In consecinta, autoritatile de la Bruxelles au solicitat Consiliului Judetean si ARBDD sa vina cu argumente ca ONG-urile nu au dreptate, insa acest lucru nu s-a intamplat.



Citeste si