Skiathos sau "Umbra lui Athos" are mai putin de 50 kilometri patrati (Bucurestiul are 228 kilometri patrati n.r.), 12 kilometri de sosea, in sudul insulei, si doar 3.500 de locuitori. Se lauda insa cu cele 69 de plaje cu nisip fin sau pietris, unitati de cazare in care turisti se simt bine si o bucatarie specifica, ce se claseaza in topul preferintelor multor turisti.

In Skiathos vin turisti in special din Marea Britanie, tarile scandinave, precum si o multime de romani, iar anual insula este vizitata de pana la 120.000 de turisti.

De aceea, cei care vor sa petreaca un sejur aici ar trebui sa isi rezerve vacanta inca de la inceputul anului, cand beneficiaza si de early booking.

Cat costa un sejur in insula Skiathos

Turistii care ajung in Skiathos au la dispozitie mai multe variante de unitati de cazare, de la vile intime la hoteluri de lux.

Astfel, cei care aleg un sejur de sapte nopti cu transport si cazare la vila platesc circa 400 de euro in aceasta perioada si 450 in varf de sezon, iar la un hotel de cinci stele cu mic dejun inclus pretul urca la circa 700 de euro in afara sezonului si pana la 900 de euro in lunile iulie-august.

De asemenea, cei care isi doresc lux, trebuie sa stie ca locul intr-un apartament cu piscina la cinci stele costa si 1.800 euro intr-un sejur.

Insula nu este una ieftina, o masa costa intre 15 euro si 100 de euro de persoana, un bilet de autobuz pana la 2 euro, iar inchrierea unei masini pe o saptamana costa de la 200 de euro la 350 de euro pe saptamana in varful sezonului. Inchirierea unui sezlong costa 4 euro pe zi, iar o bere 3 euro.