Oprescu: Bucurestiul are toate condimentele unui mare oras european care merita vizitat

Primarul general Sorin Oprescu a declarant ca Bucurestiul si-a diversificat in ultimul timp oferta turistica, prin dezvoltarea Centrului Istoric, prin darea in functiune a Arenei Nationale, dar si prin festivalurile si manifestarile sportive organizate, scrie Mediafax.

"Aduceti-va putin aminte ce se intampla la Noaptea Muzeelor, la festivalurile care se petrec si s-au petrecut in Bucuresti, la manifestarile sportive care au avut loc in Capitala si o sa vedeti ca Bucurestiul si-a diversificat mult oferta turistica", a spus Sorin Oprescu la Conferinta Internationala de Turism cu tema "Identificarea avantajelor competitive ale unei destinatii turistice, oportunitati si provocari pentru dezvoltarea durabila a turismului".

Sorin Oprescu a mai spus ca cei aproximativ 2,3 milioane de locuitori fac ca Bucurestiul sa fie al zecelea oras ca populatie din UE, in realitate Capitala fiind gazda a peste trei milioane de oameni zilnic.

Primarul a adaugat ca Bucurestiul are "toate condimentele" unui mare oras european care merita vizitat.

"Orasul nostru este un loc care abunda in istorie si cultura, in care domnesc diversitatea si contrastul, dar caruia nu-i lipseste eleganta si rafinamentul", a aratat Oprescu.

In prezentarea Capitalei, Oprescu a facut referire la edificiile de patrimoniu, la muzee, parcuri,la viata artistica din centrul Istoric, la Opera Nationala si Ateneul Roman, aratand totodata Cimitirul Bellu a fost inclus in Ruta Europeana a Cimitirelor Semnificative.

"Zeci de mii de turisti ne-au vizitat orasul intr-o singura zi, respectiv ziua finalei UEFA Europa League, iar capacitatea noastra de organizare ne-a adus cuvinte de lauda din partea tuturor, inclusiv a presei internationale care a fost prezenta la eveniment", a mai spus Oprescu.

Primarul a precizat ca printre proiectele imediate ale municipalitatii se afla construirea unei sali polivalente si a unei sali de concerte.

In incheierea discursului sau, Oprescu a aratat ca, din punctul lui de vedere, Bucurestiul este cel mai potrivit punct de plecare pentru un tur al Romaniei.

Primarul Capitalei i-a oferit secretarului general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, cheia orasului si i-a multumit pentru implicarea sa in dezvoltarea turismului romanesc.

In ceremonia de deschidere a conferintei a fost prezentat un film de promovare a Romaniei, respectiv un interviu cu Printul Charles.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri