Conflict de interese? Demetriade afirma ca nu va participa la deciziile in care Tarom concureaza cu flydubai

Nicolae Demetriade, numit recent director executiv la Tarom, a declarat ca nu va participa la nicio decizie in care Tarom intra in competitie cu flydubai, operator aerian reprezentat in Romania de World Travel, agentie detinuta de sotia sa.

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al Tarom, a spus ca Demetriade nu se afla intr-un conflict de interese si a vorbit despre obligatiile administratorilor din contractul de mandat, potrivit Mediafax.

"Administratorul care are intr-o anumita operatiune, direct sau indirect, interese contrare intereselor societatii, trebuie sa ii instiinteze despre aceasta pe ceilalti administratori si pe auditorii interni si sa nu ia parte la nicio deliberare privitoare la aceasta operatiune", a afirmat Pascariu.

Demetriade, care ocupa si pozitia de membru al CA al Tarom, a spus ca inainte de a fi numit director executiv a prezentat o scrisoare prin care a facut cunoscute si ideile sale, si faptul ca sotia sa detine o firma care se ocupa de reprezentarea in Romania a operatorilor aerieni Emirates si flydubai.

"Am adus la cunostinta ca nu voi participa la nicio decizie, ca nu voi vota daca se va pune in discutie vreo problema in care Tarom sa intre in competitie cu flydubai. Este o intelegere putin eronata. Agentia respectiva doar vinde niste bilete pentru flydubai, asa cum vinde si pentru Tarom. Agentia nu poate sa influenteze sub nicio forma deciziile companiei flydubai, nici nu poate sa-i dea informatii mai multe decat le are prin sistemul ei", a mai spus Demetriade.

Demetriade a fost numit pe 22 iunie in Consiliul de Administratie al Tarom. Nicolae Demetriade, presedintele agentiei World Travel, a fost sef al Tarom in anul 2001.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri