British Airways a primit pe 4 iulie prima aeronava A380, care a aterizat pe Aeroportul Heathrow din Marea Britanie.
A380 este o aeronava cu punte dubla, cel mai mare avion cu reactie folosit pe rute comerciale.

Prima ruta ce va fi operata cu A380 este Londra - Los Angeles, incepand cu 24 septembrie, urmand zborul catre Hong Kong incepand cu 22 octombrie.

„Suntem incantati sa ii uram bun venit primului A380 din flota noastra, care se alatura noilor aeronave 787. Aceste aeronave marcheaza inceputul unei noi ere pentru British Airways. In urmatoarele 15 luni, ne vor fi livrate si alte aeronave noi, cate una la fiecare doua saptamani”, a declarat Keith Williams, CEO-ul British Airways.

Aeronavele A380 ale British Airways vor avea o capacitate de 469 pasageri, disponibile in patru cabine. Cabina First, amenajata in partea din fata a puntii principale, dispune de 14 locuri, oferind oaspeților cu 30% mai mult spatiu personal si cu 60% mai mult spatiu pentru depozitarea bagajelor.

Oaspetii cabinei Club World (business) pot alege dintre cele 44 de locuri aflate pe puntea principala și 53 de locuri de pe puntea superioara, acestea din urma fiind dispuse intr-o noua configuratie 2:3:2. Cele 55 de locuri din cabina World Traveller Plus (economic superior) vor fi amplasate pe puntea superioara, in timp ce oaspetii care calatoresc in cabina World Traveller (economic) isi pot alege locuri atat pe puntea principala, cat si pe cea superioara. In cabinele World Traveller si World Traveller Plus, oaspetii se vor putea bucura de noul design al cabinei si al fotoliilor, deja foarte apreciat la bordul aeronavelor 777-300ER din flota companiei.

Design-ul inovator al aeronavei permite ca decolarea si aterizarea sa fie mai silentioase, in timp ce eficienta consumului de combustibil creste cu 16% fata de modelul Boeing 747. British Airways a comandat 12 aeronave A380 care urmeaza sa ii fie livrate pana in 2016. Trei dintre ele vor sosi in acest an, urmate de alte cinci in 2014.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri