O afacere care anunta profituri record: brazilienii deschid hosteluri pe banda rulanta pentru Olimpiada 2016

In conditiile in care Rio de Janeiro este al treilea cel mai scump oras in ceea ce priveste pretul unei nopti de cazare, tot mai multi brazilieni isi investesc banii intr-o afacere care anunta profituri record – hosteluri pentru turistii care vor participa la doua evenimente sportive importante – Cupa Mondiala din 2014 si Olimpiada din 2016, scrie BBC.

Pretul mediu al unei nopti de cazare in Rio de Janeiro este de 247 dolari, doar Miami (294 $) si Punta Cana (247 $) fiind singurele destinatii mai scumpe decat orasul brazilian. Chiar si New York (246 $) sau Paris (196 $) au preturi mai scazute la cazare decat Rio de Janeiro.

Proprietarii hotelurilor ar putea creste preturile la cazare in conditiile in care doua dintre cele mai importante evenimente sportive vor avea loc in 2014 si 2016 – Cupa Mondiala si Jocurile Olimpice de vara.

In acest context, mai multi brazilieni isi orienteaza investitiile spre deschiderea de hosteluri, o varianta mult mai ieftina pentru turistii cu bugete limitate.

Acest segment de piata este relativ nou in Brazilia, primele hosteluri deschizandu-se abia in 2006 in Rio si in Sao Paulo. A imparti o camera cu alti turisti parea un lucru ciudat la inceput in randul brazilienilor, care insa s-au obisnuit cu acest concept mai ales pe fondul preturilor scazute promovate.

In prezent, in Rio exista 72 de hosteluri, folosite atat de turisti straini cat si de cei locali. De regula, pretul unei camere intr-un astfel de hostel porneste de la 25 de dolari pentru un pat intr-un dormitor.

Astfel, un avocat si un analist financiar au decis recent sa investeasca intr-un hostel in Rio dupa ce au realizat potentialul comercial urias pe care afacerea o poate avea mai ales peste trei ani.

Cei doi antreprenori nu au dezvaluit valoarea investitiei initiale, insa spun ca aceasta variaza intre 140.000 dolari si 1,3 milioane de dolari in functie de dimensiunea cladirii, facilitatile pe care le ofera sau daca vorbim de un imobil inchiriat sau aflat in proprietate.

In Romania existau anul trecut 178 de hosteluri cu o capacitate totala de 7.562 de locuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri