Incasarile Greciei din turism au crescut in iunie cu 21% fata de aceeasi luna a anului trecut, la 1,59 miliarde de euro, confirmand asteptarile ca sezonul turistic va fi unul dintre putinele motoare de sustinere a economiei, care ar urma sa scada cu peste 4% in acest an.
In prima jumatate a anului, incasarile au crescut cu 18%, la 3,32 miliarde de euro, a anuntat banca centrala a Greciei, citata de cotidianul britanic The Guardian, scrie Mediafax.

Turismul si deficitul comercial mai redus au ajutat Grecia sa inregistreze in iunie un excedent de 663 milioane de euro in contul curent al balantei de plati, fata de 73,1 milioane de euro in aceeasi luna anul trecut.

Intrucat consumul, investitiile si productia industriala sunt puternic afectate de criza, cheltuielile vizitatorilor straini devin unul dintre putinele motoare ale activitatii economice. Analistii estimeaza pentru Grecia o contractie a PIB de 4,2% in acest an.

Reprezentantii turismului din Grecia prognozeaza o crestere de 10% a incasarilor in acest an, la 11 miliarde de euro, si un numar record de vizitatori, de 17 milioane de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri