21 August 2013

Cine sunt cei 8 ambasadori ai turismului romanesc. Pe cine mai propuneti?



Opt personalitati ale Romaniei au primit pasaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului si vor promova tara in calatoriile lor in strainatate.

Gabriela Szabo

Fosta atleta Gabriela Szabo s-a nascut in anul 1975, la Bistrita.

Intre cele mai importante premii obtinute de aceasta se numara bronz (1.500 metri) si aur (5.000 m) la Olimpiada de la Sydney din 2000 si argint (1.500 m) la Olimpiada de la Atlanta din 1996.

Ea a declarat ca exista un interes foarte mare pentru Romania:

"E o tara inca nedescoperita, dar de mare interes pentru straini. Unii au venit cu teama, dar cand au plecat am ramas placut surprinsa cand mi-au promis ca se vor intoarce cu familiile lor", scrie Mediafax.

Ilie Nastase

Ilie Nastase s-a nascut in 1946, la Bucuresti), devenind in timp unul dintre cei mai importanti jucatori de tenis ai anilor 1970, fiind numarul unu mondial de doua ori, in 1972 si 1973.

Fostul tenisman Ilie Nastase a afirmat ca deocamdata nu stie ce inseamna acest pasaport, dar a fost de acord imediat sa faca parte din aest proiect:

"Nu stiu ce inseamna deocamdata acest titlu, doamna ministru m-a sunat de mai multe ori si m-a intrebat daca vreau. Am vazut cine erau cei propusi si am zis imediat da. Cred ca schimbarea cea mai importanta a trebui sa fie la nivelul serviciilor si evaluarea stelelor la hotelurile noastre. Deocamdata numai privatii investesc. Cred ca ar trebui sa avem niste hoteluri de lux, din pacate nu avem, cel mai luxos hotel se opreste la Viena sau Budapesta si oamenii foarte bogati nu vin in Romania tocmai din cauza asta".

Ivan Patzaichin

Marele fost canoist Ivan Patzaichin s-a nascut in anul 1949, la Mila 23, Tulcea.

El este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint.

Ivan Patzaichin a spus ca a promovat mereu Romania, iar in ultimii patru ani s-a implicat in promovarea turismului ecologic.

"Incerc sa fac ca Delta sa devina cel mai mare centru de acest gen din lume, vreau ca oricine sa ajunga macar o data in acest centru de ecoturism. Cred ca poate deveni un brand pentru Romania, noi avem valori, bogatii, dar trebuie sa stim sa le valorificam pentru a deveni un brand. In Delta, din pacate, vaslitul a cam disparut in ultimii trei ani, am avut momente in care am premiat niste copii si le-a fost rusine pentru ca vaslesc. Incercam sa facem la Mila 23 primul centru de initiere in vaslit pentru copiii din Delta. Poate astfel le va veni si ideea de a deveni campioni. Nu mai sunt copii care sa vasleasca, la moda e sa aiba un motor cat mai puternic, noi prin asocitia noastra incercam sa promovanm acest gen de miscare", a declarat Patzaichin.

Elisabeta Lipa

Renumita canotoare, nascuta in 1964, la Suceava, a devenit celebra castigat o multime de medalii si recorduri pentru Romania, printre care:
- Jocuri Olimpice: 5 medalii de aur, doua de argint si una de bronz
- Campionate Mondiale: o medalie de aur, 9 medalii de argint si doua de bronz.

Grigore Lese

Solistul de muzica populara Grigore Lese s-a nascut in satul Stoiceni din Tara Lapusului la 20 februarie 1954.

El se mandreste cu titlurile Doctor in Muzica cu calificativul Summa cum Laudae (2003) si Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad.

Una dintre cele mai cunoscute melodii ale artistului este "Cantec despre Bucovina".

Sursa foto: www.grigorelese.com

Stefan Popa Popas

Nascut in 1955, Stefan Popa-Popas a devenit cel mai cunoscut caricaturist al Romaniei.

Intre cele mai importante premii internationale obtinute de artist se numara:

Marele premiu UNESCO 1979-1983
Marele premiu de la Confolens (Franta) 1980
Marele premiu la Tokio 1980
Moscova 1983
La Rochelle (Franta) 1984
La Marianne si Saint Estève (Franta) 1990

Sursa foto: www.popa-popas.ro



Gheorghe Zamfir

Maestrul Gheorghe Zamfir s-a nascut la 6 aprilie 1941 in orasul Gaiesti si a devenit in timp unul dintre cei mai cunoscuti naisti la nivel mondial.

Intre premiile acordate marelui artist se numara Cavaler al Belgiei, Cavaler al Luxemburg-ului, Ordinul Ofiterului al Frantei, de doua ori Medalia de Aur a Asociatiei de pe langa Academia de Arta, Stiinte si Litere din Paris, de doua ori Medalia Universitatii Don Bosco din Roma, Ordinul Ofiterului al Meritului Cultural al Frantei Medalia Vaticanului oferita de Papa Ioan Paul al II-lea, Ordinul Sagetatorului de Aur al Italiei.

Sursa foto: www.gheorghezamfir.ro



Iolanda Balas

Iolanda Balas s-a nascut in decembrie 1936, in Timisoara, devenind campioana olimpica si dominand proba de saritura in inaltime timp de un deceniu.

Intre 1957 si 1967, Iolanda Balas a invins in 150 de intreceri consecutive, depasind recordul sau mondial de 14 ori, purtandu-l de la 1,75 m la 1,91 m.



Citeste si