2 Septembrie 2013

Vacanta de manager in "cel mai mare resort al lumii": Republica Dominicana



Mihnea Rasca, MBA - manager proiect la Exec-Edu, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata programelor de instruire manageriala si consultanta, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre locul sau preferat de vacanta - Republica Dominicana.

Destinatia preferata de vacanta

Republica Dominicana – de cativa ani imi doresc sa ajung acolo si ma bucur ca am avut ocazia anul acesta sa petrec sapte zile in Punta Cana. A fost exact cum mi-am imaginat – destinatie exotica, clima perfecta, peisaje colorate, turisti din toate colturile lumii, veniti pentru deconectare si distractie.
Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatiePeisajele superbe, nisipul alb unic in lume, atmosfera calda creata de localnici.

Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Se poate vizita in orice perioada a anului, insa este de evitat luna septembrie, deoarece exista pericol de uragane
Top 3 must see sau must do in aceste locuriInsula Saona – o insula nelocuita, inconjurata de mare in diferite culori (de la albastru-indigo la turcoaz si chiar verde in unele locuri), nisip alb, palmieri. Este un pamant neexploatat de om, turistii parca se transpun in acele filme cu naufragiati si traiesc un sentiment greu de explicat, o combinatie de relaxare, uitare si stare de bine.
Altos de Chavon – un sat modern, cu replici ale cladirilor din secolele XVII-XVIII, construit pe un deal si oferind o vedere spectaculoasa asupra raului Chavon. Localnicii se mandresc cu productiile hollywoodiene filmate pe rau si cu vedetele care au ales sa-si oficieze cununia in micuta biserica a satului.
Petrecerile organizate de localnici – in resort, pe plaja, in locuri special amenajate, pe mare

Cel mai bun restaurant din zona

Se spune despre Republica Dominicana ca este cel mai mare resort al lumii, asadar nu ai ocazia sa testezi foarte mult restaurante specifice. In schimb fiecare resort are o paleta foarte larga de oferte.
Felul de mancare specific zonei care v-a placutFructe de mare preparate in diverse sortimente, fructele exotice care nu lipsesc de la nici o masa.

Cea mai placuta amintire din acest loc

Echipa de animatie a hotelului Iberostar si activitatile organizate de ei – petreceri, jocuri, dansuri traditionale, show-uri de toate tipurile.
V-ati muta acolo?Nu m-as muta niciodata din Romania. M-a impresionat insa faptul ca exista turisti care isi petrec vacanta in fiecare an in acelasi loc, si intr-adevar nu ai motive sa te plictisesti in Dominicana.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari

Sunt oameni prietenosi, cu spirit latin, cu siguranta cei mai placuti din toate tarile vizitate. Au o dorinta sincera sa te faca sa te simti bine si sa-ti doresti sa revii. Desi se vede ca nu duc o viata usoara, au intotdeauna un zambet pentru tine.
Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turisticIncercati sa discutati cat mai mult cu localnicii, deoarece asa veti afla mai multe despre ce se intampla dincolo de resort. Asa puteti afla de exemplu despre Mamajuana, o bautura locala exceptionala, creata din amestec de rom, vin rosu si miere

Costul estimativ al unui sejur in acest loc

Este gresita perceptia conform careia o astfel de vacanta ar fi foarte scumpa. In orice caz, este mult mai rentabila ca un sejur in Turcia, Grecia sau la Marea Neagra. Se poate organiza foarte usor o astfel de vacanta cu un buget estimativ de 3.000 euro pentru doua persoane, incluzand transport, cazare all-inclusive si excursii optionale.


Citeste si