Consilierii judeteni din Arad au aprobat, vineri, contractarea unui imprumut bancar in suma de aproximativ 2,5 milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru investitii in aeroport, al carui terminal de pasageri ar urma sa fie extins, transmite corespondentul Mediafax.

Consilierii judeteni au aprobat, intr-o sedinta extraordinara, patru proiecte care vizeaza investitii in terminalul pentru pasageri din Aeroportul International Arad, intre care contractarea unui imprumut bancar in suma de aproximativ 2,5 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Intr-unul dintre referatele care insotesc proiectele adoptate se arata ca "in vederea dezvoltarii traficului de pasageri pe Aeroportul International Arad, conditia de baza este realizarea unui terminal de pasageri modern, care sa permita operarea unui trafic de circa 200.000 de pasageri anual".

Solutia identificata de conducerea bazei aeriene, aflata sub autoritatea Consiliului Judetean (CJ) Arad, este transformarea unei parti din terminalul cargo in terminal de plecari pasageri, in timp ce actuala aerogara pentru pasageri ar fi pastrata doar pentru fluxul de sosiri.

In urma acestor modificari, terminalul pentru pasageri ar avea o suprafata in crestere de la 1.300 de metri patrati, la peste 4.200, iar terminalul cargo ar dispune de 700 metri patrati.

Citeste si:
CNADNR, obligata sa plateasca aproape trei mil. de lei aeroportului...
CNADNR, obligata sa plateasca...

"Au fost adoptate patru hotarari care certifica, in acest moment, posibilitatea ca Aeroportul Arad sa se dezvolte. Consiliul Judetean urmeaza sa garanteze suma necesara ca, in perioada imediat urmatoare, dupa procedurile de achizitii, sa incepem transformarea Terminalului Cargo in terminal de pasageri, oferind astfel conditii normale pe aeroport, pentru a putea atrage curse de pasageri", a declarat presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu.

Potrivit reprezentantilor aeroportului, din cauza spatiului insuficient si a configuratiei structurii de rezistenta a actualei aerogari, care nu mai poate suferi nicio modificare, nu pot fi asigurate fluxurile de pasageri in conformitate cu reglementarile internationale privind securitatea aeronautica.

Autoritatile judetene afirma ca reducerea spatiilor pentru activitatea cargo nu va afecta transportul de marfuri, operatorul existent pe baza aeriana folosind doar 320 de metri patrati.

Directorul aeroportului, Dan Balacel, a declarat ca exista companii interesate sa opereze la Arad, in conditiile in care s-ar face investitiile.

Citeste si:
Aeroportul din Arad - O GAURA NEAGRA de 500.000 de euro
Aeroportul din Arad - O GAURA...

In prezent, pe aeroportul local opereaza o singura companie aeriana, cu doua curse de pasageri pe saptamana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CNADNR, executata silit de Aeroportul Arad pentru 3 mil. lei