"Mandatul domnului Heinzmann se va termina pe 19 noiembrie. Ceea ce i-am cerut domnului Heinzmann a fost sa vedem si noi care sunt masurile pe care doreste sa le implementeze pana la 19 noiembrie si in ce fel acestea vor avea un impact pozitiv asupra companiei. Acesta este singurul lucru care ma intereseaza si ne intereseaza la minister: compania Tarom sa fie eficienta si ce masuri sunt luate", a afirmat ministrul Transporturilor, raspunzand unei intrebari, scrie Mediafax.

Ea a mentionat ca deocamdata nu au inceput procedurile pentru alegerea unui inlocuitor al lui Heinzamann.

La finalul lunii iunie, Heinzmann declara ca a semnat un document la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede printre altele ca durata mandatului sau a fost redusa de la patru ani la un an, mentionand ca pana in luna noiembrie isi va pastra functia de CEO si responsabilitatile aferente.

In replica, seful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectiva ca exista mai multe nemultumiri la adresa activitatii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.

CA-ul Tarom a hotarat la 22 iunie sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv.

Citeste si:

Heinzmann a anuntat recent ca va discuta situatia sa cu ministrul Transporturilor, de la care asteapta un raspuns.

Tarom a incheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, in scadere fata de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumatate a anului trecut. Venituri operationale au atins 534 milioane lei, fata de 498 milioane lei la jumatatea anului trecut.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administratie in luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei in acest an, de 18 milioane lei in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.

Compania urmareste de asemenea o crestere a numarului de pasageri transportati cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane in acest an la 2,6 milioane in 2016, si o majorare a gradului de incarcare a aeronavelor, de la 68% in acest an la 75% in 2016.

Heinzmann, cetatean belgian cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, si-a inceput mandatul la Tarom in noiembrie 2012.
Tarom are o flota formata din 24 aeronave, Airbus, Boeing si ATR.