Airbus castiga un contract cu Japan Airlines, in detrimentul Boeing

Airbus a obtinut prima sa comanda din partea Japan Airlines, pentru pana la 56 de aeronave mari, care semnaleaza extinderea prezentei pe o piata aviatica de importanta majora, dominata de Boeing timp de mai multe decenii, transmite Bloomberg.

Producatorul european a castigat contracte ferme pentru 18 avioane A350-900 si 13 aparate A 350-1000, in valoare de 9,5 miliarde de dolari la preturile din lista, plus optiuni pentru 25 de aeronave, scrie Mediafax.

Extinderea prezentei Airbus in Japonia, tara cu una dintre cele mai dezvoltate flote de avioane mari, are loc in urma intarzierii cu mai multi ani a lansarii aeronavelor Boeing 787 Dreamliner si a consemnarii ulterioare a acestora din cauza unor defecte ale bateriilor.

Comanda pentru avioanele A350 majoreaza cota Airbus pe piata japoneza de la 13% la 20%.

"Este un eveniment extraordinar pentru Airbus. Este greu de imaginat ca mentinerea la sol a avioanelor 787 nu a jucat un rol. Japan Airlines a realizat ca dependenta de un singur producator nu este cea mai buna politica pentru o companie de talie mondiala", a declarat Bertrand Grabowski, director general la DVB Bank.

Citeste si:
Airbus a dezvăluit trei concepte de aeronave comerciale cu emisii zero
Airbus a dezvăluit trei...

In urma informatiilor, actiunile EADS, compania mama a Airbus, au crescut cu 2%, la un nivel record de 50,18 euro pe unitate. De la inceputul acestui an, titlurile EADS au avansat cu 70%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri