Destinatiile preferate de vacanta ale romanilor in 2013: litoralul si statiunile montane

Aproximativ trei din patru romani din mediul urban, activi pe piata muncii, au avut concediu de odihna in vara acestui an (lunile iunie – august), iar destinatiile preferate la nivel local au fost litoralul, statiunile montane si orase din tara, se arata intr-un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center.

Durata medie a concediului de vara a fost de 15 zile libere, angajatii din sectorul public avand, in medie, 20 zile de concediu, iar cei din sectorul privat beneficiind, in medie, de 11 zile de concediu.

Cei mai multi respondenti au ales, pentru petrecerea concediului, destinatii din Romania, primul loc in topul destinatiilor ocupandu-l litoralul (35,9%), apoi statiunile montane (27,8%), si vizitarea altor orase (17,2%).

Orasenii intervievati care nu au plecat nicaieri in concediu (15,1%) sunt, in special, tineri cu varsta cuprinsa intre 25 – 29 de ani si cu un venit lunar net al familiei sub 2.501 de lei.

Citeste si:
Peste 50 de hoteluri vin cu oferte în cadrul programului "Litoralul...
Peste 50 de hoteluri vin cu...

In ceea ce priveste bugetul alocat concediului de odihna, acesta a fost, in medie, de 1.690 lei. Astfel, 29,1% dintre persoanele intervievate au alocat pentru vacanta de vara o suma de 1.000 de lei sau mai putin, 22,5% o suma cuprinsa intre 1.001 – 2.000 lei, 11,0% intre 2.001 – 3.000 lei, iar 15,0% au avut un buget mai mare de 3.000 de lei.

Cei care au petrecut concediul la mare, in tara au alocat un buget mai mare comparativ cu aceia care au plecat la munte, in tara – 2.300 lei, respectiv 2.079 lei.

Cea mai mare suma a fost alocata de catre respondentii care au ales sa petreaca concediul la mare, in strainatate, respectiv, in medie, 3.598 lei.

Citeste si:
Se redeschide Disneyland Paris. Care este data de la care îl putem...
Se redeschide Disneyland...

Studiul a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, in septembrie 2013, fiind intervievate 710 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,68%.

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri