21 Octombrie 2013

Vacanta in Sagres, locul care iti da senzatia ca ai atins capatul lumii



Daniel Truica, fondator si CEO al Vola.ro, una dintre cele mai mari companii online de calatorii de pe piata din Romania, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata din Portugalia, oraselul Sagres.

Destinatia preferata de vacanta

Unul din locurile in care m-am simtit cel mai bine este Sagres, un orasel linistit din Algarve, Portugalia. Nu imi plac locurile aglomerate si invadate de turisti, oricat de pitoresti ar fi, iar in Sagres ai senzatia ca te afli intr-un satuc de la capatul lumii - salbatic si maturat de vanturile si de valurile Atlanticului.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Plaje imense, extraordinar de frumoase si cu putini turisti, surf, fructe de mare.


Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Eu am fost in luna august, si pentru mine a fost vremea perfecta: niciodata prea cald, mereu briza puternica. Cea mai buna perioada de vizitat este vara, din iunie pana la sfarsit de august.

Top 3 must see sau must do in aceste locuri

Must see: Cabo de Sao Vicente e cel mai sud-vestic punct al Europei si ultimul petec de pamant pe care il vedeau navigatorii portughezi cand plecau pe mare. Ajungi la acest cap de continent mergand pe un drum care se termina acolo unde incepe oceanul si ai impresia ca ai ajuns la capatul lumii. E foarte impresionant, mai ales la apus.

Must see: Pe o raza de circa. 50 km in jurul Sagres gasesti unele din cele mai frumoase plaje din Europa: Praia da Dona Ana, Praia da Arrifana, Praia da Bordeira si multe altele. Plaje imense, neaglomerate de turisti, sezlonguri si umbrelute.

Must do: Surf. Imposibil sa nu vrei sa incerci si tu cand te afli intr-un surf paradise. Mai ramane de vazut daca te lasi batut dupa primele valuri puternice sau nu…


Cel mai bun restaurant/local/bar din zona

Poti sa incerci cu incredere toate localurile de seafood. Peste tot unde am fost fructele de mare au fost excelente. Preturile la restaurant sunt mult mai mici decat in restul Europei.

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Pasteis de Nata, delicioasele tarte portugheze, branza portugheza si fructele de mare.


Cea mai placuta amintire din acest loc

Surful. Intotdeauna mi-am dorit sa incerc si eu.

V-ati muta acolo?

Da, Portugalia e unul din locurile in care imi imaginez ca as putea trai. Clima perfecta pentru mine, frumusetea peisajelor, oceanul, mancarea, imi place foarte mult si limba portugheza si mi-ar face placere sa o invat.


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Localnicii sunt prietenosi si vorbareti. Nu cred ca sunt diferente majore fata de localnicii din alte tari europene, sunt politicosi si primitori, sentiment pe care l-am avut peste tot in Europa.

Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Inchiriati o masina si explorati imprejurimile, gasiti in fiecare zi o noua plaja salbatica.

Costul estimativ al unui sejur in acest loc

Costul depinde foarte mult de asteptarile fiecaruia, in principal de hotelul pe care il alegi. Mancarea e foarte ieftina, o masa la restaurant costa cam jumatate din cat ar costa in Italia sau Franta.

Sagres, cel mai sudic oras al Portugaliei, situat pe Costa Vicentina, este unul dintre putinele locuri din regiunea Algarve in care natura salbatica si patrimoniul istoric si cultural raman intacte. Situat la marginea lumii, orasul nu a fost inca atins de dezvoltarea turistica, ceea ce il face destinatia potrivita pentru cei care prefera o vacanta linistita, dar activa, departe de agitatia marilor orase. Iubitorii de surf, dar si pasionatii de arta culinara vor gasi in Sagres locul perfect.

Cea mai usoara cale de a ajunge in Sagres este sa inchiriati o masina din aeroportul Faro. Pana la destinatie conduceti doar o ora, dar probabil durata drumului se va prelungi daca decideti sa vizitati si orasele Albufeira, cu un centru vechi activ, sau Lagos, un port maritim cu peste 2000 de ani vechime.

Daca v-ati decis sa vizitati acest minunat oras, cea mai buna oferta pentru inchirierea unei masini e rezervabila pe site-ul Avis.




Citeste si