"Fascinatia publicului american pentru mitul Dracula este evidenta. In imaginatia multora dintre tinerii americani isi are locul si o calatorie in Transilvania, pe urmele lui Dracula. Interesul este evident si sunt agentii de turism din SUA care ofera tururi de Halloween in Romania", a declarat Simion Alb.

El spune ca un tur de opt zile in Romania costa aproximativ 1.800 de dolari, plus biletul de avion. In plus, un turist american mai cheltuieste, in medie, 70-80 de dolari pe zi pentru mancare si suveniruri.

Potrivit lui Simion Alb, peste 1.500 de americani si canadieni au ajuns in acest an de Halloween in Romania, cu 3-4% mai multi decat in 2012. Acestia au mers la Sighisoara, Bran si Brasov, dar si in Bucuresti, iar unii dintre ei au ajuns la Cetatea Poenari (Arges) sau Targoviste.

Citeste si:

"Multe canale mass-media importante din SUA si Canada au publicat in aceasta saptamana articole despreHalloween si Transilvania. Autoritatea Nationala pentru Turism a raspuns interesului americanilor pentru legenda Dracula si la emisiunea Roata Norocului de pe postul TV ABC unul dintre premii este o calatorie in Transilvania", a afirmat Alb.

El a spus ca turistii americani care ajung in aceasta perioada in Romania sunt de doua categorii: fie curiosi care vor sa vada castelul Bran, fie fani Dracula, care merg pe urmele lui Vlad Tepes chiar si la Poenari si Targoviste.