Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Noul Consiliu de Administratie numit de Ministerul Transporturilor este alcatuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, potrivit Mediafax.

"Revocarea tututor membrilor CA s-a facut deoarece au incalcat statutul si mandatul cand au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se considera ca afirmatiile din presa membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat Teodora Trandafir, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, intr-o conferinta de presa.
In prima sedinta a CA va fi ales si noul presedinte al Consiliului de Administratie dintre cei cinci noi membri.

Consiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca ministerul a propus noului CA al Tarom sa analizeze in perioada urmatoare activitatea presedintelui executiv al Tarom, Christian Heinzmann si modul in care acesta si-a indeplinit atributiile.

Tarom schimba inca un...
Citeste si: Tarom schimba inca un CEO: Christian Heinzmann, a fost revocat

"Ministerul Transporturilor nu are nici o pozitie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de catre noul CA, iar obiectivul este ca tarom sa intre in parametri normali", a adaugat Trandafir.

Compania aeriana Tarom a lansat un anunt prin care vrea sa recruteze patru manageri, pentru pozitiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operatiuni (COO) si comercial (CCO), termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Numarul de manageri privati care renunta la Tarom este in crestere, Nicolae Demetriade si-a dat demisia in octombrie din cele doua functii pe care le detinea la compania aeriana, pentru ca, spune el, Ministerul inca intervine in deciziile companiei.

Tarom a pierdut procesul cu...
Citeste si: Tarom a pierdut procesul cu fostii membri ai CA. Cat are de platit?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Tarom da afara doi directori