Kevin Chenais, in varsta de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglari hormonale pentru care a venit sa se trateze timp de un an si jumatate la Mayo Clinic din Chicago, scrie Mediafax.

Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo!

Mama lui era pe punctul de a izbucni in plans atunci cand a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo", in aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

"Daca au putut sa il aduca cu aceasta problema pana aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce inapoi la clasa economic (...), pentru ca el sa isi urmeze in continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactata de AFP, Caroline Titmuss, o purtatoare de cuvant a British Airways, a asigurat ca serviciul clienti s-a "straduit sa gaseasca o solutie" si a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul in deplina siguranta si noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adaugat ea.

Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema!

Purtatoarea de cuvant a explicat, de asemenea, ca transportatorul "nu si-a schimbat politica intre momentul in care familia a ajuns (in Statele Unite) si momentul in care trebuia sa plece".

Citeste si:

"Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplaseaza in scaun motorizat si are nevoie in permanenta de oxigen si supraveghere medicala.

Familia a petrecut o saptamana intr-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways il va plati pentru a incerca sa rezolve problema.

In lipsa de bani, familia a decis sa ia trenul pana la New York si sa se intoarca la bordul pachebotului Queen Mary. Familia Chenais a contactat consulatul Frantei in urma cu zece zile.

"Primul pas pentru noi era sa intelegem situatia. Ulterior, consulatul a incercat o mediere cu British Airways, dar compania aeriana a ramas ferma, invocand o problema de securitate", a explicat o purtatoare de cuvant.

"BA ne-a spus ca pilotii avioanelor au ultimul cuvant. Consulatul a recomandat familiei doi avocati", a adaugat ea.