O familie franceza venita in Statele Unite pentru un tratament medical pentru fiul lor afirma ca a fost impiedicata, la Chicago (Illinois, nord), sa ia avionul pentru a se intoarce acasa, compania British Airways considerand ca fiul este prea gras, relateaza AFP.

Kevin Chenais, in varsta de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglari hormonale pentru care a venit sa se trateze timp de un an si jumatate la Mayo Clinic din Chicago, scrie Mediafax.

Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo!

Mama lui era pe punctul de a izbucni in plans atunci cand a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo", in aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

Treizeci de raniti in...
Citeste si: Treizeci de raniti in turbulente in timpul unui zbor Turkish Airlines

"Daca au putut sa il aduca cu aceasta problema pana aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce inapoi la clasa economic (...), pentru ca el sa isi urmeze in continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactata de AFP, Caroline Titmuss, o purtatoare de cuvant a British Airways, a asigurat ca serviciul clienti s-a "straduit sa gaseasca o solutie" si a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul in deplina siguranta si noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adaugat ea.

Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema!

Tarom, pe primul loc in topul...
Citeste si: Topul celor mai de incredere companii aviatice in 2018

Purtatoarea de cuvant a explicat, de asemenea, ca transportatorul "nu si-a schimbat politica intre momentul in care familia a ajuns (in Statele Unite) si momentul in care trebuia sa plece".

"Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplaseaza in scaun motorizat si are nevoie in permanenta de oxigen si supraveghere medicala.

Familia a petrecut o saptamana intr-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways il va plati pentru a incerca sa rezolve problema.

In lipsa de bani, familia a decis sa ia trenul pana la New York si sa se intoarca la bordul pachebotului Queen Mary. Familia Chenais a contactat consulatul Frantei in urma cu zece zile.

Lista celor mai aglomerate 20...
Citeste si: Lista celor mai aglomerate 20 de aeroporturi din intreaga lume

"Primul pas pentru noi era sa intelegem situatia. Ulterior, consulatul a incercat o mediere cu British Airways, dar compania aeriana a ramas ferma, invocand o problema de securitate", a explicat o purtatoare de cuvant.

"BA ne-a spus ca pilotii avioanelor au ultimul cuvant. Consulatul a recomandat familiei doi avocati", a adaugat ea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Decolare ratata: Un avion Ryanair a franat brusc la 200 km/h