18 Noiembrie 2013

Vacanta de manager in perla medievala a Romaniei



Cristina Chiriac, director general World Trade Center Bucuresti, care are in portofoliu hotelul Pullman, de patru stele, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta, perla medievala a Romaniei – Sighisoara.

Trei motive pentru a vizita Sighisoara

Perla Medievala a Romaniei, cu un parfum unic pe care orice vizitator nu il mai uita niciodata.

Turnul cu Ceas, construit in secolul XIV, care ne aminteste de Praga.

Legenda lui Vlad Tepes , vestitul Dracula, care poate fi simtita cel mai bine in locul nasterii sale, Sighisoara.


Cea mai buna perioada in care poate fi vizitat orasul

Sighisoara are acelasi farmec pe tot parcursul anului, dar pentru a simti cel mai bine farmecul orasului cea mai buna perioada este aceea a Festivalului Medieval, la sfarsitul lunii iulie, atunci cand intreaga cetate se intoarce in timp.

Au loc aici turniruri, expozitii, concerte, iar muzeele cu tenta medievala ofera o imagine minunata a istoriei acestui oras.


Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Odata ajunsi in Sighisoara, poti incerca balmosul specific sau poti incerca costitele de porc la cuptor in oricare din terasele sau restaurantele din Piata Mica a cetatii.

Sursa foto: Garbo


Locuri care nu trebuie ratate in Sighisoara

Turnul cu Ceas - este un monument istoric si de arhitectura din Sighisoara, cel mai masiv dintre cele noua turnuri de aparare ale cetatii Sighisoara care s-au pastrat pana in prezent. Edificiul a fost construit in secolul al XIV-lea pentru a proteja poarta principala a orasului. La sfarsitul sec. al XVII-lea a fost prevazut cu un coronament de factura baroca, similar celui de la Catedrala Sfantul Vitus din Praga.

Casa in care s-a nascut Vlad Tepes – Dracula, ca de obicei in jurul personajului de legenda sunt multe controverse, dar daca vizitezi Casa in care a locuit tatal voievodului, Vlad Dracul, si se presupune ca s-a nascut Dracula, vei simti cu adevarat spiritul celui atat de sangeros zugravit de Bram Stoker.

Cimitirul Bisericii Evanghelice – situat deasupra orasului, langa Biserica din Deal, ofera o perspectiva superba asupra cetatii si a orasului nou, preferat de localnici si nu numai pentru intalniri romantice...

Sighisoara.ro


V-ati muta in Sighisoara?

Daca timpul mi-ar permite, as trai in Sighisoara, intr-o mica casa medievala, cu vedere asupra cetatii si a orasului nou, sau as petrece cat mai multe vacante in zona.

Sursa foto: www.sighisoara.org.ro


Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Daca vreti sa va simtiti ca la Salzburg, sa admirati monumete similare cu cele pragheze sau sa aveti o panorama asupra orasului nou, la fel ca la Graz, Sighisoara le are pe toate, insa la asta se adauga un ingredient special, farmecul romanesc.

Sursa foto: www.sighisoara.org.ro




Citeste si