Germania este o destinatie aflata in topul preferintelor iubitorilor de calatorii, precum si a oamenilor de afaceri, doar in 2012 aceasta tara inregistrand peste 68,8 milioane de innoptari ale strainilor in unitati de cazare. Din numarul total, 557.000 de innoptari in unitati de cazare au fost efectuate de turisti romani, potrivit datelor Institutul Federal de Statistica pentru anul 2012.

Conform studiilor realizate de Oficiul de Turism al Germaniei (DZT), Germania este apreciata de catre turistii din lumea intreaga ca fiind o destinatie culturala, avand 38 de situri in patrimoniul mondial UNESCO, numar ce o situeaza pe locul al treilea la nivel mondial, impreuna cu Franta.

ʺSperam ca si in continuare, pentru 2013, cifrele sa se dezvolte pozitiv si ne asteptam la un plus de doua pana la trei procente pentru incoming-ul Germaniei. La o dezvoltare dinamica pe cele mai importante piete sursa, tindem sa atingem pana in 2020 pragul de 80 de milioane de innoptari ale turistilor din strainatateʺ, a declarat Petra Hedorfer, Presedinte al Consiliului de Administratie a Organizatiei Germane pentru Turism (DZT).

Cum arata vacantele romanilor in Germania

In ceea ce priveste numarul turistilor romani, in anul 2012 Germania a inregistrat 525.000 de innoptari din partea acestora, cresterea procentuala fata de anul anterior fiind de 8,1%. In continuare, trendul turistilor romani care viziteaza Germania are un ritm ascendent, astfel ca in anul 2013, pana in prezent, cresterea procentuala fata de primele 8 luni ale anului trecut a fost de 13,1%.

Peste o treime (35%) din calatoriile turistilor romani in Germania sunt vacante, iar 40 procente dintre acestea se incadreaza in segmentul calatoriilor in orase si calatorii pentru evenimente speciale. In acelasi timp, 41 de procente din sejururi sunt calatorii in interes de afaceri.

Cu 30,2 procente din totalul innoptarilor, Bayern reprezinta landul federal cel mai vizitat de turistii romani, fiind urmat de Baden-Württemberg (19,7 procente) si Nordrhein-Westfalen (12,5 procente). Per total, 93 de procente din calatoriile turistilor romani in Germania sunt sejururi mai lungi (peste patru zile).

In medie, romanii au cheltuit pentru o calatorie 658 euro, iar volumul cifrei de afaceri total a calatoriilor in Germania a turistilor din Romania se ridica pentru anul 2012 la peste 300 milioane de euro.

Germania asteapta mai multi turisti pentru anul 2014, an in care se sarbatoresc si implinirea a 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, precum si 300 de ani de la nasterea lui C.P.E. Bach (compozitor german, fiul lui Johann Sebastian Bach).

Sursa foto: Monument Germania / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri