ANAT solicita imbunatatirea urgenta a regimului vizelor pentru straini

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) se adreseaza Guvernului Romaniei si solicita Ministerului de Externe sa solutioneze problema obtinerii vizelor de catre tarile emitatoare de turisti pentru piata din Romania, printre care se numara Republica Moldova, China, Rusia, tarile arabe, si nu numai.

"Avand in vedere interesul recent exprimat al oficialitatilor chineze pentru Romania, inclusiv sub aspect turistic, informam opinia publica despre faptul ca ne confruntam cu o reala problema in aducerea acestor turisti. Agentia de turism care aduce turisti chinezi trebuie sa depuna garantii de pana la 10.000 de euro, iar birocratia greoaie face ca obtinerea vizei sa dureze intre 30 si 60 de zile. Descurajata este si plecarea grupurilor de romani in China, in conditiile in care de doi ani incoace, Ambasada Chineza de la Bucuresti ii cheama pe toti turistii romani la interviu, fara a tine cont de departarea geografica a oraselor de resedinta a acestora, de Capitala", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Conform ANAT, procesul de obtinere a vizelor este de asemenea complicat si lung, in mod special pentru cetatenii din tarile arabe, cat si pentru cei din Rusia.

De asemenea, cetatenii din Republica Moldova trebuie sa alcatuiasca un dosar complex si sa vina la interviu la Consulatul Romanesc din Chisinau pentru obtinerea vizei.

"In consecinta, solicitam Guvernului Romaniei gasirea grabnica a celor mai bune solutii de obtinere a vizei pentru Romania de catre cetatenii straini, fapt de natura a stimula cresterea numarului de turisti spre tara noastra", subliniaza ANAT.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri