9 Decembrie 2013

Vacanta de manager in Phuket, locul in care ai senzatia ca esti doar tu si natura



Cosmin Marinof, director de vanzari TUI TravelCenter prin Eurolines, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa de vacanta, locul unde poti uita de toate grijile, pe o plaja de vis, - insula Phuket din Thailanda.

Destinatia preferata de vacanta

Phuket, Thailanda.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Ofera o experienta 100% unica prin mixul mai multor elemente – o cultura diferita de a noastra, oameni extrem de primitori, peisaje superbe, locuri unice, aventura si plaje minunate. Primul lucru care te frapeaza cand ajungi acolo este calmul oamenilor, bunul lor simt si mai ales caldura lor.

Apoi, daca apelezi la un consultant de turism si stii ce iti doresti de la vacanta ta, aceasta tara iti poate oferi o vacanta relaxanta pe o plaja de vis unde sa uiti de toate grijile, iti poate oferi aventura din plin in inima junglei sau distractie cu grupul de prieteni prin viata de noapte din orase. Important e sa stii ce vrei si sa fii consiliat in consecinta.


Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Ideal este sa pleci atunci cand la noi sunt temperaturi sub zero grade. Ce poate fi mai frumos pentru cineva care iubeste soarele?

Sfatul meu este sa evadati spre o destinatie exotica atunci cand incepeti sa va saturati de frig. Cu siguranta iarna va trece mult mai usor. Si mai repede.


Top 3 must see sau must do in aceste locuri

Maya Beach - locul unde s-a filmat faimosul film „Plaja” cu Leonardo DiCaprio. Are nisip alb, locuri pentru snorkeling, grote si un labirint de insule (Phi Phi Islands) pline de verdeata!
Phang Nga Bay – o regiune cu insule stancoase, pline de vegetatie si abrupte care ies din albastrul marii. Renumita insula James Bond este una dintre acestea. Apoi, viata de noapte din faimoasa Bangla Road din centru Patong este iarasi o experienta unica depre care veti avea cu siguranta ce povesti.

Celor ce iubesc natura, le recomand cu placere plimbarile cu elefantii prin jungla (in zona Khao Lak, la 50 km nord de Phuket). Recomandarea mea este sa incercati sa vedeti cat mai mult posibil din ceea ce are de oferit aceasta insula. Inchiriati-va o masina (chiar daca volanul e pe dreapta te obisnuiesti repede) si descoperiti insula, documentati-va asupra excursiilor si alegeti ceea ce vi se potriveste. Este o destinatie in care nimeni nu se poate plictisi fie ca merge impreuna cu familia, fie ca merge cu un grup de prieteni la distractie.

Nu in ultimul rand, masajele thailandeze nu trebuie ratate (am folosit pluralul pentru ca nu va fi doar unul dupa ce incerci prima oara)!


Cel mai bun restaurant/local/bar din zona

Mi-au placut mai multe restaurante in Phuket, insa Kopitiam este un loc unde cred ca se pregatesc unele cele mai delicioase produse thailandeze. Decorul restaurantului nu este pretentios, dar micul restaurant este primitor, are o atmosfera calda, mancarea este variata si foarte buna, te face sa-ti doresti sa te reintorci aici …

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

Pestele si fructele de mare.


Cea mai placuta amintire din acest loc

Sunt multe – de la hranitul pestilor in mare din palma, la plimbarea cu elefantii sau la hranitul maimutelor, la peisaje, dar cel mai mult mi-a placut plaja hotelului la care am stat (Holiday Inn Mai Khao), o plaja de 10 km lungime in care sunt 8 resorturi (Mai Khao Beach, nord vestul insulei Phuket), pe care cat priveai cu ochii nu vedeai picior de om. Ai senzatia ca esti doar tu si natura. Sezlongurile pentru plaja erau amplasate sub copaci, la marginea plajei, ceea ce oferea intimitate ..

V-ati muta acolo?

Nu stiu daca m-as muta, dar cu siguranta m-as intoarce cu placere in fiecare an si as sta cel putin 10 zile (nu recomand vacanta mai scurta de 10 zile in Phuket). Este un loc idilic, unde sa petreci vacante de vis, dar, pentru noi, cei care ne-am format in agitatia orasului prea multa odihna probabil ca ar deveni...obositoare.


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Sunt cei mai calmi oameni pe care i-am intalnit in viata mea. Sunt crescuti si formati sa fie tot timpul cu zambetul pe buze, zambet ce vine din interior.

Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Incercati sa va luati cu voi cat mai putine bagaje. Viata acolo este extrem de ieftina si cu siguranta veti face multe cumparaturi.

Costul estimativ al unui sejur in acest loc incepe de la 1.100 euro de persoana la hotel de 4 stele.

Sursa foto: http://www.phuket.com/




Citeste si