Aflata in insolventa din anul 2011, compania World Trade Center Bucuresti (WTCB), care controleaza hotelul de 4 stele Pullman, isi propune pentru acest an un avans al afacerilor de 30% fata de 2012, declara Cristina Chiriac, director general al companiei.

WTCB a realizat in anul 2012 o cifra de afaceri realizata de 8,3 mil euro si un profit operational 1,87 mil euro. Per total insa compania a inregistrat pierderi.

Planurile WTCB pentru acest an vizeaza un avans de 30% al cifrei de afaceri si cresterea nivelului profitului operational.

"Am reusit sa ne fidelizam clientii, straini sau romani. Mediul de afaceri romanesc are foarte mult potential, sunt foarte multi oameni de afaceri si in Romania. Important este sa le oferi servicii de calitate ca sa ii atragi sa vina si a doua si a treia oara. Am indentificat centrele de profit mai putin profitabile, le dezvoltam si ne straduim sa le facem profitabile. Sigur vom depasi cu peste 30% cifra de afaceri inregistrata in 2012, pe toate centrele de profit, nu doar pe hotelarie. In 2012 am incheiat cu profit operational, iar in 2013 vom ridica nivelul profitului operational, dar, per ansamblu, avand in vedere problemele din cursul istoriei, probabil va fi pierdere", a mentionat sefa WTCB.

Mai mult, daca in 2012 gradul de ocupare al hotelului a fost de 55%, Chiriac isi propune sa depaseasca 60% in acest an. 80% din veniturile hotelului sunt generate de clientii din zona de business.

Euro Insol, administratorul judiciar al World Trade Center, a anuntat recent ca hotelul Pullman din Bucuresti (fost Sofitel) va fi scos la vanzare, in ianuarie, pentru 20 de milioane de euro, pentru a acoperi o parte din datoriile WTCB, proprietara hotelului.Valoarea datoriilor World Trade Center se ridica la 90 de milioane de euro, cei mai mari creditori fiind Fondul Proprietatea (cu 85% din suma) si Primaria Capitalei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri