De ce pierde litoralul peste 100.000 de romani

Peste 100.000 de turisti romani renunta sa vina pe litoral din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi sau Targu Mures pentru ca nu au curse aeriene spre Constanta si pierd mult timp cu trenul sau masina. Multi dintre ei aleg sa plece in strainatate, potrivit lui Alin Burcea, prim-vicepresedintele ANAT, scrie Mediafax.

"Am solicitat Tarom sa faca curse interne, de exemplu Cluj-Constanta sau Timisoara-Constanta. Clujenii nu mai vin pe litoral. Daca din Cluj ajung in Mallorca in trei ore, sunt nebuni sa faca 12 ore cu masina pana la Neptun?", a declarat Burcea.

Oficialul ANAT a spus ca in aceeasi situatie sunt si turistii din Iasi, Timisoara sau Targu Mures. "Peste 100.000 de turisti care pleaca din diverse orase din tara in strainatate ar veni pe litoralul romanesc daca ar avea curse aeriene spre mare. Una dintre decizii, mai ales cand ai copii, este ca trebuie sa ai un transport ieftin. Transportul cu avionul pe litoral dus-intors ar trebui sa coste maxim 130 de euro, insa problema la noi este ca nu sunt deloc curse pe litoral", a afirmat Burcea.

El a adaugat ca ANAT asteapta de la Tarom schimbarea politicii comerciale. "Daca pana acum primeam ofertele pentru chartere in februarie pentru luna mai, acum am primit-o in octombrie. Pentru chartere am vrea sa avem oferta din august, cum se face in lumea civilizata. Daca nu isi schimba politica, nu va mai lua nimeni chartere de la ei", a completat Burcea.

Totodata, ANAT solicita Tarom si ca abonamentele pe cursele interne ale operatorului aerian national sa se poata cumpara si din agentiile de turism. "Acum le dau doar agentiile lor de la Tarom din tara, ca sa-si justifice venitul. Daca noi, 1.000 de agentii, le vindem produsul, ce nevoie mai au de 15 agentii care au costuri si salarii? Abonamentele pe curse interne sunt o piata foarte buna, dar o tin doar pentru ei, ca sa isi justifice incasarile. Daca ne-ar lasa sa vindem, ar creste numarul abonamentelor", a mai spus Burcea.

Citeste si:
A crescut numarul romanilor care isi cumpara vacante cu un an inainte
A crescut numarul romanilor...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri