Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la bilantul a 11 luni de mandat, ca anul viitor vrea sa creasca numarul de turisti straini cu 50%. Grapini nu a amintit si ca in primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai multi, noteaza Mediafax.

"Comparand cu tarile din jurul nostru, cu Croatia, Bulgaria si alte tari mai mici decat noi, m-am gandit bine si n-o sa avem noi numarul de turisti pe care ii are Italia sau Spania. Dar fata de numarul de turisti pe care il avem acum, pentru ca sper ca in decembrie sa mai avem un puseu de turisti, eu cred ca se poate in mod rezonabil sa crestem cu 50% daca flexibilizam si vizele si acceleram promovarea", a spus Grapini.

Ea a afirmat ca o astfel de performanta este posibila daca, in paralel, se vor imbunatati si serviciile. "Am vazut in tara noastra draga multe hoteluri si pensiuni in care hotelurile sunt mult mai bune ca in alte tari, la acelasi numar de stele", a afirmat Grapini.

Ministrul si-a propus ca, in cazul in care ramane in functie un mandat intreg, contributia turismului la Produsul Intern Brut sa creasca de la 1,5% la 5%. Anul trecut au venit in Romania aproximativ 1,6 milioane de turisti straini, in crestere cu 9,1%. In primele zece luni ale anului in curs, numarul turistilor straini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri