Toate drumurile duc la Londra: capitala britanica, cel mai vizitat oras din lume in 2013

Cu cer mai tot timpul innorat si ploi dese, poate parea o suprinza pentru multi, insa cele mai noi cifre arata ca Londra a depasit Parisul si a devenit cel mai popular oras din lume in randul turistilor. Doar in 2013 capitala britanica a fost vizitata de 16,9 milioane de turisti.

Cifrele anuntate de Biroul National Britanic de Statistica arata ca 4,9 milioane de persoane au vizitat Londra in intervalul iulie-septembrie 2013, potrivit CNN.

Londra castiga mai multi turisti decat in anul gazduirii Jocurilor Olimpice

Astfel, noile date indica o crestere de 20% fata de aceeasi perioada a anului 2013, interval in care Londra a gazduit Jocurile Olimpice si un nou record pentru capitala britanica.

Mai mult, datele pentru intervalul ianuarie-septembrie 2013 arata ca Londra a fost vizitata de 12,8 milioane de turisti, ceea ce inseamna un avans de 12% comparativ cu perioada similara a anului 2012.

Londra - cel mai vizitat oras in 2013

Citeste si:
Noi zboruri Blue Air din România
Noi zboruri Blue Air din România

Aceste cifre ii determina pe reprezentantii organizatiei oficiale care se ocupa de promovarea Londrei “London and Partners” sa sustina ca orasul a fost vizitat de 16,9 milioane de oameni pe parcursul lui 2013.

Astfel, se pare ca Londra a depasit capitala Frantei si a devenit cel mai vizitat oras din lume.

Intre cele mai vizitate atractii londoneze s-au numarat Turnul Londrei si Catedrala Sf. Paul.

Cu toate acestea, disensiunile tot mai mari dintre administratiile celor doua orase sugereaza ca atunci cand vine vorba de comparatii intre Londra si Paris, "este vorba doar despre minciuni si statistici".

Citeste si:
Munca la distanță poate deveni alternativă la programele de...
Munca la distanță poate...

Sursa foto: www.visitlondon.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri