27 Ianuarie 2014

Vacanta de manager pe Coasta de Azur: "Nu plecati de la ideea preconceputa ca este foarte scump"



Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta - Coasta de Azur, din Franta.

Destinatia preferata de vacanta

Pentru vacanta de vara recomand Coasta de Azur, iar ca statiune prefer Cannes sau Saint Tropez.


Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Exista foarte multe statiuni in care poti sa iti faci sejurul si pe care poti sa le vizitezi, foarte apropiate - San Remo, Monte Carlo, Nisa, Cannes, Cap d' Antibes, St. Maxime, St. Tropez;
Aici ai plaja, soare, dar ai si distractie seara, bucatarie frantuzeasca speciala;
Shopping de buna calitate;
Atmosfera.

Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Iunie, septembrie, si ca temperatura, si ca pret.


Top 3 must see sau must do in aceste locuri

Trebuie sa vizitezi Monte Carlo, St. Tropez, sa mergi la fabrica de parfumuri Fragonnard, sa vizitezi orasele medievale, precum Mougins.

Trebuie sa te plimbi pe Croisette in Cannes, trebuie sa te plimbi pe Promenade des Anglais in Nisa, si, pentru mine ca roman, este obligatoriu sa vizitez Hotel Negresco din Nisa, creat de un roman din Bucuresti, Henri Negrescu.

Sursa foto: www.hotel-negresco-nice.com


Cel mai bun restaurant/bar

Mergeti la Clubul Jimmy'z, noaptea, in Cannes, si mancati la Brasserie de Paris, in Monte Carlo.

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

"Souris d' agneau" ,"Quiche", "Foie gras", "Magret de Canard", sunt multe.

Sursa foto: fr.wikipedia.org


Cea mai placuta amintire din acest loc

Acum doi ani, la sfarsitul lunii septembrie, am inchiriat o vila in Cannes, cu o superba panorama pe mare! O vila din anii ' 30, cu terasa, cu semineu si piscina.

Am facut plimbari in fiecare zi, ne- am plimbat cu barca, am o amintire deosebita de atunci.

V-ati muta acolo?

Da, m-as muta, poate nu permanent, "doar" 6 luni pe an. Este cald tot timpul anului, sunt locuri frumoase, Cannes este o statiune in care vin sa locuiasca oameni din toata lumea, in special peste 50 de ani. Toti sunt relaxati, toti zambesc,iar daca esti cu masina si vad ca esti strain opresc ei, zimbesc si te lasa sa treci (mi s- a intimplat de cateva ori).


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari

Localnicii sunt prietenosi, peste tot. Evident, sunt zone cu turisti, si au si ..interes, dar, in final, te intereseaza rezultatul.In plus, sunt politicosi si chiar atenti. Sunt curtenitori cu femeile si apreciaza gesturile frumoase.

Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Nu porniti de la ideea preconceputa ca este foarte scump pe Coasta de Azur. Doar cautati-va un agent de turism care cunoaste bine zona, sa va faca o recomandare.

Ca recomandare, inchiriati o vila, daca aveti prieteni. O vila frumoasa, cu 7-8 dormitoare, curte, living si piscina, costa 1.000-1.300 de euro/ familie/ saptamina, adica 500-700 euro de persoana. Daca adaugi avionul, poti petrece cu 1.000 de euro, o saptamana superba la Cannes, intr-o vila de mare tinuta.




Citeste si