"Festivalul Zapezii" a inceput, sambata, cand turistii i-au cantat "La multi ani!" lui Baloo, ursul mascota al statiunii montane, care a implinit 15 ani de cand a fost salvat de salvamontisti. In urma cu 15 ani, Baloo a fost gasit ranit pe munte si dus la spital, apoi salvamontistii din Straja l-au adoptat. Ursul are la dispozitie cateva hectare de padure si poate ajunge in statiunea montana printr-un sistem de custi facute de cabanieri special pentru el, scrie Mediafax.

Organizatorii festivalului i-au pregatit ursului un tort din fructe, animalul fiind primit cu bucurie mai ales de copii, care l-au hranit cu napolitane si fructe.

Duminica, la Straja vor fi organizate concursuri de schi pentru copii si o intrecere inedita de alergare in saci pe zapada.

Citeste si:

In statiunea montana Straja din Valea Jiului sunt peste 3.000 de locuri de cazare, toate fiind ocupate.

Evenimentele in statiunea Straja nu se opresc aici. In 15 februarie va fi organizat Festivalul Oamenilor de Zapada, in 22 februarie, Cupa Straja la schi alpin, iar in intervalul 25-26 februarie se va desfasura Cupa Comexim, competitie care face parte din Campionatului National la schi alpin.

In Straja sunt amenajate 12 partii de schi si una de snow-tubing , fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre partiile de schi au instalatie de nocturna. Domeniul schiabil din Straja insumeaza aproximativ 26 de kilometri.