Numarul de chartere care pleaca din Romania spre insulele grecesti va depasi in premiera, in acest an, numarul de zboruri spre Antalya si celelalte statiuni din Turcia, pe fondul preturilor tot mai mici dn Grecia, a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

"Grecia va bate in acest an Turcia in topul preferintelor turistilor romani. Se vede acest lucru dupa rezervarile din ultimele luni si dupa numarul de chartere anuntate pentru perioada aprilie-octombrie 2014", a spus Burcea. El estimeaza ca in acest an vor merge cu chartere in Grecia peste 110.000 de turisti romani, fata de 90.000 in Turcia, potrivit Mediafax.

"Grecia a castigat in preferintele romanilor pentru ca ofera toata varietatea de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preturile au inceput sa tot scada in ultimii doi ani. Turcia, in schimb, din cauza cererii mari din ultimii ani, a marit an de an tarifele cu 3-5%. Un turist plateste, in medie, pentru o saptamana in Grecia, cazare plus avion, circa 400 de euro, pe cand un pachet de o saptamana in Turcia costa 600 de euro, in medie. E drept ca in Turcia vorbim in general de hoteluri de cinci stele, all inclusive, dar romanii renunta la unele facilitati pentru un pret mai mic", a spus Burcea.

El a afirmat ca in topul preferintelor pentru destinatiile de vara ramane, alaturi de Grecia si Turcia, si Spania.
Vanzarile pentru destinatiile de vara au inceput din lunile noiembrie si decembrie, cand agentiile au facut reduceri de preturi.

Paralela 45 a avut anul trecut o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2012. Agentia este una din primele cinci din tara, dupa volumul afacerilor, alaturi de Perfect Tour, Christian Tour, Hapyy Tour si Eximtur.

Targul de Turism la bilant:...
Citeste si: Targul de Turism la bilant: Care au fost cele mai cautate vacante

Pentru anul 2014 Paralela 45 a bugetat o crestere de minim 15%, astfel incat afacerile sa depaseasca 40 de milioane de euro.

"Cresterea se bazeaza pe majorarea numarului de chartere. Avem chartere noi din Bucuresti pentru Zakynthos, Santorini, Kos si Mikonos, doua chartere noi din Iasi spre Antalya si Rhodos si unul nou, spre Creta, din Cluj. Avem circuite noi din orase - Israel din Cluj si din Iasi,Viena, Istanbul si Praga din Cluj, Turcia si Thailanda din Constanta sau Costa Brava din Craiova. Mai avem cateva zeci de circuite noi, lansate deja pe piata sau in curs de lansare, ca de exemplu Uganda, Georgia- Armenia, Uzbekistan, Kazahstan, Marele Tur al Asiei Centrale, Rusia- Mongolia, Senegal- Gambia, Etiopia si multe altele", a mai spus Alin Burcea.

Agentia estimeaza si o crestere cu 30% a turismului intern, avand trei agentii pe Litoral.

Paralela 45 a lansat graficul...
Citeste si: Paralela 45 afiseaza tarifele tuturor hotelurilor din oferta sa


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Destinatii de vacanta ieftine in 2019: vedetele sezonului de vara