Lucrarile vor fi efectuate in perimetrul statiunii Mamaia, intre hotelurile Rex si Sulina si Vila Turturica (statie bariera intrare).
Investitia va fi esalonata pe trei ani, conform hotararii aprobate de Guvern.
Anul trecut au fost semnate contracte de finantare pentru proiecte in valoare de peste 600 de milioane de euro, in cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Mediu, printre acestea numarandu-se un contract de peste 170 de milioane de euro pentru reabilitarea a sapte kilometri de plaja.
Contractul pentru finantarea proiectului "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta si Eforie Nord" a fost semnat la sfarsitul lunii aprilie.
Prin acest proiect sunt propuse masuri de protectie a eroziunii costiere impotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste 7 kilometri de plaja, in cinci zone prioritare din partea sudica a litoralului romanesc al Marii Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord.
Investitia ar urma sa fie finalizata la sfarsitul anului 2015.
Valoarea proiectului este de 170.450.084 de euro, din care 145.680.660 de euro finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune, 24.726.008 de euro finantare nerambursabila de la bugetul de stat si 43.416 de euro contributia beneficiarului (Administratia Nationala Apele Romane, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea –Litoral).