"Salina Turda din Transilvania este in prezent un muzeu subteran si un parc de distractii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel si un lac subteran pe care te poti plimba cu barca", scrie Business Insider despre obiectivul turistic romanesc in topul celor mai "cool" locuri de sub pamant din lume.

Salina Turda a depasit obiective celebre precum Pestera Cristalelor din Mexic si Biserica San Clemente din Roma.

Aparitia Salinei Turda in topul Business Insider vine la cateva zile dupa ce vedeta de la Hollywood, Jared Leto, solistul trupei Thirty Seconds to Mars a facut o postare pe Twitter legata de acest obiectiv.

Citeste si:

In decembrie, Salina Turda a aparut in top 25 destinatii de calatorie incredibile din lume despre care turistii nici nu stiu ca exista.

"Intrati in Salina Turda, o mina de sare din Transilvania, Romania, care este o atractie turistica populara din anii '90. Datand inca din secolul al XVII-lea, mina era acum in interior chiar si un carusel amfiteatru", scriau in urma cu doua luni ziaristii de la Business Insider.

Zacamantul de sare se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 de kilometri patrati, in municipiul Turda. Grosimea medie a sarii este in jurul valorii de 250 de metri, iar in prezent salina constituie un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare.

Exploatarea sarii din Salina Turda a fost oprita definitiv in 1932, dar salina a fost redeschisa in scop turistic si curativ si poate fi vizitata tot timpul anului. In 2012, a fost declarata proiectul turistic al anului.

Sursa foto: salinaturda.eu