Hotelul de Gheata de la Balea Lac, in topul mondial al atractiilor turistice

Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost inclus in Top 100 atractii turistice in lume care trebuie vizitate realizat de publicatia canadiana Financial Post.

Hotelul de Gheata "concureaza" in clasament cu destinatii ca Insula Santorini (Grecia), Zidurile Dubrovnikului (Croatia), Marele Canion (Arizona), Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania),Insulele Galapagos din Oceanul Pacific, Las Vegas, Amsterdam (de Ziua Reginei), Laguna Albastra (Reykjavik, Islanda) sau Marele Bazar din Istanbul.

Deschis in perioada decembrie-aprilie de noua ani, acesta este singurul hotel de gheata din Europa de Sud-Est si unul din cele patru existente in lume.

Hotelul de Gheata balea lac

Tema "Hotel of Ice Balea Lac" din 2013-2014 este "Baroque in Ice", asa ca fiecare din cele 12 camere ale hotelului poarta numele lui Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar exista si o camera cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena. Cele trei camere de tip iglu se numesc dupa D’Artagnan, Athos si Porthos.

Citeste si:
Hotelul de Gheata de la Balea Lac, deschis cu doua zile mai devreme...
Hotelul de Gheata de la Balea...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Hotelul de Gheata a fost rezervat integral cu cateva luni inainte de constructie de mai multi cetateni englezi, primii turisti care au ajuns la Balea Lac in ziua de Craciun, in 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri