Hotelul de Gheata "concureaza" in clasament cu destinatii ca Insula Santorini (Grecia), Zidurile Dubrovnikului (Croatia), Marele Canion (Arizona), Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania),Insulele Galapagos din Oceanul Pacific, Las Vegas, Amsterdam (de Ziua Reginei), Laguna Albastra (Reykjavik, Islanda) sau Marele Bazar din Istanbul.

Deschis in perioada decembrie-aprilie de noua ani, acesta este singurul hotel de gheata din Europa de Sud-Est si unul din cele patru existente in lume.

Hotelul de Gheata balea lac

Citeste si:

Tema "Hotel of Ice Balea Lac" din 2013-2014 este "Baroque in Ice", asa ca fiecare din cele 12 camere ale hotelului poarta numele lui Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar exista si o camera cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena. Cele trei camere de tip iglu se numesc dupa D’Artagnan, Athos si Porthos.

Hotelul de Gheata a fost rezervat integral cu cateva luni inainte de constructie de mai multi cetateni englezi, primii turisti care au ajuns la Balea Lac in ziua de Craciun, in 2013.