Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza compania aeriana Ten Airways, a anuntat ca incepand cu jumatatea lunii mai va opera prin brandul Fly Romania o serie de zboruri de linie interne si internationale, cu preturi incepand de la 30 de euro. Tender introduce preturi fixe pentru cursele interne si vizeaza 100.000 de pasageri in acest an.

“In urma cu sase ani am decis sa investesc in aviatie, insa timp de cinci ani, am avut nesansa sa nu am parte de cel mai bun management. De un an si ceva, Catalin Butu a preluat conducerea companiei si acum putem demara zboruri regulate prin Fly Romania”, a declarat Tender.

Fly Romania va opera zboruri de linie interne, catre Tulcea si Timisoara, si internationale, catre Italia, Spania, Germania si Turcia.

Anterior, compania Ten Airways a operat in sistem charter si wet lease, ceea ce presupune inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si celelalte servicii pentru a opera in numele unei alte companii. In 2013, un numar de 200.000 de persoane au fost transportate cu cele sase aeronave al companiei aeriene.

Zborurile Fly Romania pe ruta Timisoara - Bucuresti vor avea o frecventa zilnica exceptand ziua de sambata, iar Tulcea - Bucuresti de trei ori pe saptamana.

Citeste si:
Compania aeriana condusa de Ovidiu Tender lanseaza zboruri interne...
Compania aeriana condusa de...

Rutele internationale vor fi acoperite dupa cum urmeaza: Bergamo cu doua zboruri pe saptamana din Tulcea, Verona cu trei zboruri saptamanale din Timisoara si Bucuresti, Genova cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti, Barcelona cu trei curse saptamanale din Bucuresti, Frankfurt, cu trei zboruri saptamanale din Bucuresti si unul din Tulcea si Antalya cu o cursa saptamanala din Bucuresti incepand din luna iunie.

“Pentru inceput, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atat destinatii clasice, cu o cerere bine determinata, cum e Bucuresti – Timisoara, unde propunem un tarif unic, de 70 euro, cat si destinatii inedite sau sezoniere, cum va fi cursa Bucuresti– Antalya, operationala din iunie. In viitor, intentionam sa extindem rutele si purtam deja discutii avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinatii, atat interne, cat si internationale”, subliniaza Catalin Butu, director general Ten Airways.

Zboruri Fly Romania

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 70 euro pe zbor pentru Bucuresti – Timisoara si 50 euro pe zbor pentru Bucuresti - Tulcea, in timp ce pe rutele internationale, preturile pornesc de la 30 de euro pentru un zbor. Tarifele includ transportul unui bagaj de cabina de maxim sapte kilograme si a unuia de cala de cel mult 20 kilograme, precum si servicii de catering la bord.

Citeste si:
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale
Cat a recuperat statul roman...

Vrem cu aceste peturi sa facem concurenta transportului rutier. Va fi mai ieftin sa ajungi cu avionul pana la Timisoara sau Tulcea decat cu masina

Cu toate acestea, reprezentantii companiei sustin ca Fly Romania nu este o companie low-cost.

Intrebati de alegerea facuta in privinta fixarii zborurilor catre Bergamo pe aeroportul din Tulcea, reprezentantii companiei au precizat ca este unul cu potential in aducerea de turisti straini interesati sa viziteze Delta Dunarii.

“Exista un potential de turisti inbound pentru zona Deltei Dunarii. In plus, este aeroportul perfect pentru noi, are toate dotarile necesare. Doar pista o vom mari, de la 2.000 de metri la 2.400 de metri”, a explicat Butu.

Citeste si:
Prospectiuni, controlata de Tender, a intrat in insolventa
Compania Prospectiuni,...

Mai mult, Ovidiu Tender a subliniat deschiderea aratata de comunitatea locala din Tulcea in sprijinirea acestui parteneriat si a adaugat ca aeroportul tulcean poate reprezenta o alternativa in viitor pentru cel din Constanta.

100.000 de pasageri in 2014

Catalin Butu estimeaza ca aeronavele Fly Romania vor transporta anul acesta aproximativ 100.000 de persoane, cea mai mare parte fiind reprezentanta de pasagerii curselor externe.

In plus, reprezentantii Fly Romania au vorbit si despre parteneriate care vor fi incheiate in urmatoarele zile pentru a aduce turisti straini in Romania.

"Suntem in discutii, iar in urmatoarele 10 zile vom incheia parteneriate pentru a aduce turisti din Italia si Germania", a mai spus directorul general al Ten Aiways.

Biletele pot fi achizitionate online de pe site-ul companiei, www.flyromania.com, care este deja functional, sau de la agentiile partenere.

"In prezent, dezvoltam o retea de agentii partenere in care vor putea fi gasite biletele de avion", a explicat Butu.

Operatiunile Fly Romania sunt conduse de o echipa de management cu o experienta medie de 10 ani in aviatie. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip MD-82 si MD-83 apartinand companiei aeriene Ten Airways si, anterior, operatorului Alitalia.

Ten Airways, companie detinuta de Ovidiu Tender, care opereaza brandul Fly Romania, si-a inceput activitatea in anul 2010, operand curse in sistem charter si wet lease (inchirierea aeronavei cu tot cu echipaj si servicii pentru a opera in numele altei companii). Printre clientii Ten Airways se numara Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannee sau Blue Panorama, in sistem wet lease, respectiv Perfect Tour si Paralela 45 in sistem charter.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata strategia liniei aeriene lansate de Tender