"Ca regula generala, demnitarii/salariatii/delegatii autoritatii contractante efectueaza deplasari prin cele mai rapide si mai economice mijloace de calatorie raportate la natura si urgenta deplasarii. In componenta unei delegatii pot exista atat membri care au statut de demnitar si dreptul de a calatori la clasa business, cat si personal ce nu are acest statut si calatoreste la clasa economic. Ca regula, membrii unei delegatii se deplaseaza catre destinatie cu aceeasi aeronava, cu exceptia situatiilor in care se solicita in mod expres contrariul in cuprinsul invitatiei de participare la reofertare", se arata in Caietul de sarcini, scrie Mediafax.

Intr-o anexa a documentului sunt prezentate drept destinatii orientative interne orasele Constanta, Brasov si Cluj, in vreme ce Frankfurt, Bruxelles si Viena sunt notate ca posibile destinatii internationale. Aeroportul International Brasov este in prezent in constructie la Ghimbav, la o distanta de 12 km de oras. Proiectul a fost anuntat de mai multe ori in ultimii ani, insa lucrarile au fost amanate in lipsa finantarii.

Serviciile de transport aerian ofertate (rezervarea si emiterea de bilete de avion) vor fi asigurate prin intermediul companiilor aeriene care au curse regulate (cu sau fara escala), iar emiterea biletelor se va realiza de regula in sistemul IATA. "Rezervarea low cost nu este acceptata decat la solicitarea explicita a autoritatii contractante", potrivit documentului citat.

Citeste si:

Pentru serviciile furnizate prin contractele subsecvente care le sunt atribuite, firmele selectate vor furniza, pe cheltuiala proprie, un serviciu de asistenta pentru pasageri, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.
Acordul-cadru va fi incheiat cu minim trei furnizori, iar valoarea estimata a serviciilor achizitionate pe durata de trei ani a acestuia este cuprinsa intre 7,5 milioane lei si 11,5 milioane lei, fara TVA.

Serviciile vor fi finantate din fonduri proprii, urmand sa fie atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 25 aprilie.