Dupa mai bine de 10 ani, Tarom reia zborurile pe ruta Bucuresti-Beijing

Tarom va relua, posibil in iunie sau iulie, zborurile pe ruta Bucuresti-Beijing-Bucuresti, iar autoritatile chineze vor acorda sprijin ca procedurile sa fie gata rapid avand in vedere ca multi turisti si oameni de afaceri din China sunt interesati sa vina in Romania, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea.

Linia aeriana Bucuresti-Beijing si retur a fost sistata in 2003, din ratiuni economice.

Aflat la Beijing, Dragnea s-a intalnit cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, cu care a discutat si problema traficului aerian intre Romania si China.

"Un subiect pe agenda de discutii l-a reprezentat redeschiderea liniei aeriene Bucuresti-Beijing. Domnul vicepremier a fost informat ca Tarom a trimis toate solicitarile necesare. M-a asigurat ca, intr-un timp foarte scurt, autoritatile competente din China vor trimite raspunsul oficial si vor invita Tarom sa poarte discutiile finale in ceea ce priveste orarul de decolare si aterizare", a anuntat Dragnea.

El a precizat ca autoritatile chineze acorda suport companiei Tarom, astfel incat este posibil ca, in urmatoarele luni, sa fie reluate zborurile pe aceasta ruta.
"Daca toate procedurile se desfasoara asa cum am fost asigurat astazi, undeva in luna iunie-iulie am putea veni in China cu un zbor direct de la Bucuresti la Beijing. Speram sa se intample lucrul asta, cei de la Tarom sunt pregatiti si cred avem foarte mari sanse ca, in iunie-iulie, sa aiba loc primul zbor intre Romania si Beijing", a spus Dragnea.
El a adaugat ca refacerea legaturii aeriene dintre cele doua state nu este doar un deziderat al Romaniei, ci si al Chinei, avand in vedere interesul turistic si de afaceri dintre cele doua state.
"Foarte multi turisti din China ar vrea sa vina, sa viziteze Romania si o linie directa Beijing-Bucuresti si invers ar fi foarte utila, inclusiv pentru oamenii de afaceri", a afirmat Dragnea.
In luna iulie, dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca si-ar dori o cursa a operatorului national aerian catre China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat ca Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are in prezent.
"Ne dorim cu totii sa zburam nu doar la Beijing, ci si la New York sau in alte orase. Dar trebuie sa vedem posibilitatile pe care le avem si analizam orice sansa. In acest moment nu putem sa zburam la Beijing cu avioanele pe care le avem. Nu avem un avion care sa poata asigura acest lucru", a afirmat Demetriade, intrebat cum comenteaza declaratia lui Ponta.
Potrivit Tarom, exista in schimb trei solicitari scrise ale unor companii din China care doresc sa opereze pe ruta Bucuresti.
In luna noiembrie, premierul Ponta i-a solicitat ministrului Transporturilor de atunci, Ramona Manescu, sa sprijine Tarom pentru a relua zborurile directe catre Beijing, ministrul afirmand ca, in urma discutiilor cu compania, exista posibilitatea reluarii acestora, cu doua curse saptamanale, pentru inceput.

Citeste si:
TAROM a demarat procedurile de restructurare a personalului
TAROM a demarat procedurile...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri