Zborurile de pe sapte aeroporturi germane au fost anulate din cauza unei greve, numai in Frankfurt 550 de zboruri nu au mai avut loc, scrie AFP.

Greva generala in sectorul public afecteaza personalul la sol din sapte aeroporturi, scrie Mediafax.

Compania Lufthansa a avertizat ca aproape 600 de zboruri vor fi anulate, in principal legaturi interne si europene. Air Berlin a anuntat doar sase zboruri anulate cu plecare si destinatia Frankfurt. La randul sau, compania Air France a anuntat doar anularea zborului cu destinatia Koln/Bonn, de la ora locala 13.25 (14.25, ora Romaniei), in timp ce compania italiana Alitalia nu a prevazut perturbari.

La aeroportul din Frankfurt, unde peste 9.000 de angajati ai operatorului Fraport, fosta companie publica, sunt in continuare platiti pe baza grilei salariale publice, greva membrilor personalului de la sol a inceput la ora 03.30 GMT(05.30, ora Romaniei) si urmeaza sa se incheie la 14.30 GMT (16.30, ora Romaniei).

Un purtator de cuvant al companiei Fraport a asigurat ca activitatea pe aeroportul din Frankfurt se desfasoara normal, in pofida anularii a 550 din cele 1.300 de zboruri prevazute pentru joi dupa-amiaza.

Citeste si:
Greva Lufthansa a anulat 14 zboruri, cu destinatia Munchen sau...
Greva Lufthansa a anulat 14...

La aeroportul din Munchen, 130 de zboruri au fost anulate, in principal apartinand companiei Lufthansa, in timp ce cursele mentinute se desfasoara fara probleme, a anuntat un purtator de cuvant al aeroportului, apreciind ca 30 la suta dintre angajati participa la greva.

Greva are loc in urma apelului lansat de confederatia sindicala Verdi, care a cerut o majorare salariala de 3,5 la suta, la care sa se adauge o suma de 100 de euro pe luna pentru cei aproximativ 2,1 milioane angajati din sectorul public.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lufthansa a anulat 900 de zboruri din cauza grevei