Bert Fol a condus Hotelul Hilton din Bucuresti intre 2003 si 2005, iar acum vine de pe o pozitie de conducere la Marriott Royal Aurora in Moscova in ultimii cinci ani. Fol il va inlocui pe Yilmaz Yildirimlar, care a fost promovat ca director regional Park Inn by Radisson in Rusia, dupa aproape cinci ani in Bucuresti.

Noul manager Radisson Blu are o experienta de peste 30 de ani in domeniul hotelier, iar timp de 22 de ani a fost director general in cadrul mai multor lanturi hoteliere internationale.

"Vreau sa urmaresc oportunitatile lasate de colegul meu si sa deschid altele noi. Cu siguranta, piata s-a schimbat in anii in care am fost absent. Bucurestiul pe care il stiam eu era in plina dezvoltare, iar acum este o concurenta destul de mare pe piata", a declarat Bert Fol, care vrea sa consolideze pozitia Radisson Blu de jucator principal pe piata hoteliera locala, prin stategia 4D a grupului (drive the business, delight our guests, develop our talent and deliver).

De obicei, un manager se afla la conducerea unui hotel pentru trei ani.

"Este o schimbare fireasca si o promovare care vine la fel de firesc. De obicei, un manager se afla la conducerea unui hotel pentru trei ani. Yilmaz a ramas timp de cinci ani la Radisson Blu din Bucuresti”, a declarat Willem Van Der Zee, coordonatorul Carlson Rezidor pe zona Europei Centrale.

Radisson Blu Hotel Bucuresti, cu un grad de ocupare de peste 90%, se afla in top trei hoteluri ale grupului Carlson Rezidor Hotel Group din Europa Centrala si de Est, potrivit lui Willem Van Der Zee. El sustine ca hotelurile Radisson Blu din Zurich (Elvetia), Hanovra (Germania) si Bucuresti sunt cele mai performante din regiune.

Radisson Blu

Citeste si:

Sursa foto: RadissonBlu.com

Reprezentantii grupului nu exclud posibilitatea de a deschide un alt hotel Radisson Blu, chiar in Capitala, si ca alte proiecte sunt in discutii pentru alte orase mari din tara. Totodata, ei au mentionat ca este posibila o intrare a unui nou brand Carlson Rezidor in Romania. Declaratia vine in contextul in care grupul Carlson Rezidor a anuntat lansarea a doua noi branduri globale, Radisson Red si Quorvus Collection.

Despre Radisson Blu

Radisson Blu Bucuresti, care in 2010 a fost "Hotelul Anului" in cadrul grupului din care face parte, opereaza 424 de camere si are afaceri de 25 milioane de euro. Unitatea hoteliera a fost deschisa in urma unei investitii de 70 milioane de euro in 2008, iar intre timp a devenit unul dintre cele mai de succes hoteluri ale grupului Carlson Rezidor Hotel Group din Europa Centrala.

Bucuresti Turism, compania care detine hotelul Radisson din Bucuresti, a trecut in 2013 pe profit respectiv 5,7 milioane de lei, dupa ce in fiecare an de la infiintarea sa, in 2008, a inregistrat pierderi. Cifra de afaceri a Bucuresti Turism a scazut usor, la 116,3 milioane de lei in 2013, de la 118,5 milioane de lei in 2012, potrivit Mediafax.

Compania Bucuresti Turism, controlata de firma BEA Hotels Eastern Europe cu 76,83% si SIF Transilvania (SIF3) cu 11,29% din titluri. Grupul hotelier Rezidor este unul dintre cele mai dinamice lanturi hoteliere si face parte din concernul mondial Carlson Rezidor Hotel Group.

Grupul opereaza peste 1.340 de hoteluri distribuite in 105 de tari, prin brandurile Radisson Blu, Radisson, Country Inns & Suites By CarlsonSM, Park Inn by Radisson, Hotel Missoni si Park Plaza. Carlson Rezidor Hotel Group si marcile sale au mai mult de 88.000 de angajati. Carlson Rezidor Hotel Group are sediul central in Minneapolis, Minnesota, si Bruxelles, Belgia.