Innoptarile in unitatile de cazare au ajuns la 1,78 milioane

Innoptarile in structurile de primire turistica au inregistrat in primele doua luni o crestere de 4,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,78 milioane. Astfel, 78,9% reprezinta innoptari ale turistilor romani, dupa ce in februarie s-au majorat cu 11,5%, potrivit datelor INS.

Innoptarile turistilor straini au reprezentat 21,1% din totalul innoptarilor din primele doua luni, cea mai mare pondere revenind celor din Europa (79,5% din total turisti straini), iar dintre acestia, 80,6% au fost din tarile membre UE. Durata medie a sederii a fost de doua zile, pentru ambele categorii de turisti.

In februarie, structurile de primire turistica au inregistrat aproape 950.000 de innoptari, cu 11,5% mai mult decat in februarie 2013. Din totalul acestora, strainii au ocupat 20%, cei mai multi fiind din Europa (77,4%), potrivit Mediafax.

Cei mai multi straini care au vizitat Romania in primele doua luni au venit din Germania, Italia, Franta si Israel. Acestia au avut ca destinatie Capitala si orasele resedinta de judet, locatii urmate de alte localitati si trasee turistice, dar si de statiuni montane.

Citeste si:
INS: Scădere de peste 70% ale sosirilor românilor în unitățile de...
INS: Scădere de peste 70% ale...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri