Traficul aerian in Germania revine la normal, dupa greva pilotilor Lufthansa

Traficul aerian revenea sambata la normal in Germania, dupa incheierea unei greve de trei zile a pilotilor din cadrul principalei companii aeriene, Lufthansa, care a provocat anularea a aproape 4.000 de zboruri, relateaza AFP.

Primele avioane au inceput sa aterizeze imediat dupa ora locala 5.00 (6.00, ora Romaniei), a anuntat o purtatoare de cuvant a Lufthansa. Compania a prevazut 1.800 de zboruri pentru sambata. Aproximativ 40 de zboruri nu vor avea loc, "din motive operationale", scrie Mediafax.

O revenire la normal putea fi constatata si la o filiala Lufthansa, compania Germanwings.

Reluarea traficului aerian se desfasoara "fara dificultate" pe aeroportul din Frankfurt, cel mai important din tara, dar antreneaza un aflux de pasageri "comparabil unei prime zile de vacanta", a anuntat operatorul aeroportului, Fraport, care se declara "bine pregatit" pentru aceasta situatie.

Sindicatul pilotilor de avion Cockpit a declansat o greva de trei zile la Lufthansa, in cadrul unor negocieri cu conducerea companiei pentru mentinerea posibilitatii unei pensionari anticipate la varsta de 55 de ani si acordarea unei cresteri salariale de 10%.

Citeste si:
Airbus concediază 15.000 de angajați
Airbus concediază 15.000 de...

Astfel, aproximativ 3.800 de zboruri au fost anulate, blocand aproximativ 425.000 de pasageri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri